Svitavy se aktuálně dělí o 5. místo v tabulce s USK Praha a ústeckou Slunetou. Kolín je na tom značně hůř, když mu patří až 9. místo spolu s Ostravou a Hradcem Králové.

V minulém kole se nepodařilo vyhrát ani jednomu z účastníků nadcházející bitvy. Svitavy padly na palubovce Opavy a Medvědi nezvládli slibně rozehraný zápas na domácí palubovce proti Pardubicím.

Ve svitavském dresu nalezneme všem fanouškům dobře známé tváře. Zejména to jsou rozehrávač Roman Marko s podkošovým Jiřím Jelínkem, právě tato dvojice v minulosti oblékala i kolínský dres a v sezoně 2011/2012 se podílela na spanilé jízdě Medvědů za bronzovou medailí.

Na perimetru nalezneme ostrostřelce Slezáka spolu s Američany O’Brianem a Crandallem. Pod košem pak operuje dominantní Puršl spolu s Doddem.

„Utkání na svitavské palubovce bude pro nás nesmírně těžkou zkouškou. Pokud chceme pomýšlet na úspěch, musíme se koncentrovat zejména na obrannou činnost. Právě zde máme v posledních zápasech největší problém. Dalším úkolem pro naše hráče bude zastavení klíčového rozehrávače Marka, který je mozkem celé hry soupeře,“ uvedl asistent Kolína Filip Rytina.

Duel ve sportovní hale Na Střelnici začíná v 18 hodin.