V dresu Olomoucka je mnoho výrazných tváří. Tou nejvýraznější je loňský MVP celé soutěže Javonte Dougles, který i letos patří k hvězdám ligy s průměrem takřka 18 bodů a 11 doskoků na zápas. Na perimetru řádí ostrostřelec Lukáš Palyza, který je fanouškům českého basketbalu moc dobře znám a v letošní sezoně doručuje 19 bodů na utkání.

Hru týmu trenéra Predraga Benáčka řídí Radovan Kouřil, který před sezonou přišel z Opavy a s průměrem takřka 7 asistencí na utkání patří mezi lídry této statistiky v celé Kooperativa NBL. Dalším hráčem, o kterého posílilo Olomoucko před sezonou, je levoruký Malik Morgan, který zapisuje 15 bodů na utkání. Pod košem operuje Igor Josipović s Michalem Norwou, tedy asi nejtvrdší duo v celém peletonu týmů v soutěži. 

Medvědy tak čeká těžká bitva, ale i přes to se budou snažit udělat vše, aby prolomili sérii deseti porážek v řadě a opět poznali pocit vítězství.

"V utkání s Olomouckem očekáváme velkou chuť domácího týmu oplatit nám porážku z minulého střetnutí. Naopak my bychom se chtěli prezentovat stejným výkonem jako v posledním měření sil, a to především na obranné polovině, kdy jsme Olomoucku dovolili zapsat pouhých 58 bodů a dobře jsme bránili jejich klíčové hráče," uvedl asistent Kolína Filip Rytina.

Na Moravu pojede Kolín posilněný o dva nové hráče. Posilou Medvědů se stal Anthony Durham. Absolvent univerzity Rider Broncs letošní sezónu zahájil v kyperské nejvyšší soutěži v týmu Enosis Neon Paralimni, kde sbíral v průměru 11 bodů, 6 doskočených míčů a 3 asistence. Další posilou je  28 letý John Mitchell, který přichází z britské BBL z Newcastle Eagles. V loňské sezoně hájil barvy mexického týmu Pioneros de Los Mochis a zapisoval v průměru 16 bodů a 11 doskoků na utkání.

Kolín si v probíhajícím ročníku připsal pouhé dvě vítězství, jendo právě proti Olomoucku. Přidá další?

Na tuto otázku dá odpověď sobotní utkání, které ve sportovní hale v Prostějově začíná v 18 hodin.