Kolínskému týmu se v minulém kole podařilo na domácí palubovce zdolat Opavu a s bilancí čtyř výher a čtyř porážek mu aktuálně patří sedmé místo v tabulce NBL. Děčín doposavad zvítězil dvakrát a okupuje desátou příčku.

Z hokejového utkání Chance ligy Kolín - Šumperk (5:2)
Kozlové jedou na posledního. Nutnost přivézt tři body je jasná

„Očekáváme velmi náročné utkání, už ve středečním pohárovém utkání se herní projev našeho soupeře jevil mnohem lépe. Naším cílem je každopádně zvítězit a navázat na povedené utkání s Opavou,“ uvedl kolínský asistent Filip Rytina.

V táboře Děčína se v minulých dnech a týdnech odehrály výrazné změny. Neuspokojivé výsledky týmu odnesla dvojice českých hráčů Eduard Kotásek a Jakub Skalička, se kterými Válečníci ukončili spolupráci a přivedli na jejich místo dvojici hráčů z USA, konkrétně Ty Nicholse a Bretta Prahla.

Již od začátku sezony postrádá trenér Tomáš Grepl kapitána týmu Tomáše Pomikálka, který si při dopravní nehodě způsobil hned několik zranění a pravděpodobně ještě nějakou dobu bude týmu chybět. Vůdcovské role se tak chopil Matěj Svoboda, který před sezonou přišel z týmu svitavských Turů. Dále se hra Děčína opírá o rozehrávače Ondřeje Šišku, ostrostřelce zpoza tříbodového oblouku Filipa Kroutila a dominantního pivota Dodda.

„Děčín udělal výrazné změny, uvidíme, jak velký to bude mít pro tým přínos,“ podotkl Rytina.

Utkání na severu Čech začíná v 17.45 hodin.

Ilustrační foto
Kam za fotbalem: přehled zápasů krajských, vyšších a okresních soutěží