Kolín téměř celé utkání vedl. Soupeř se dlouho držel na dostřel a do výraznějšího náskoku se domácí dostali až v závěru prvního poločasu. Po Dixonových proměněných trestných hodech byl rozdíl jedenáctibodový (50:39).

Na začátku třetí čtvrtiny byla hra rozháraná. K vidění bylo množství ztrát, především pak v domácím táboře. I díky tomu se Brno za čtyři minuty dotáhlo na rozdíl pouhých dvou bodů (55:53).

Před čtvrtou čtvrtinou se Kolín od svého soupeře opět malinko odpoutal, vedl o osm bodů a soupeře v poslední čtvrtce ostrým nástupem dorazil.
Trenér Predrag Benáček ocenil hlavně obranu v druhém poločase. „Nevím, jak by se který tým vypořádal s tím, že nehrají hráči jako Bakič, Láďa Horák a Ličartovský. Adam Číž vůbec nehrál, toto byl jeho první zápas, Skinner netrénoval čtyři dny, Machač byl nemocný," řekl.

David Machač byl přitom s 24 body nejlepším střelcem a pochvaloval si, že zápas dopadl přesně podle kolínských představ. „Zahráli jsme dobře jak v útoku, tak v obraně, kde jsme hráli hodně kolektivně a díky našim fanouškům jsme se cítili skvěle a tímto jim chci také popřát vše nejlepší do nového roku," děkoval zkušený kapitán mužstva.

Hostující kouč Zoran Helbich pogratuloval Kolínu a přiznal, že při jeho marodce trochu doufali, že by ho mohli zaskočit. „Ale měli jsme problém s koncentrací několika hráčů. Ti nebyli na úrovni, na které jsem očekával," řekl Helbich a přidal osobní gratulaci Davidu Machačovi. „Za jeho dnešní bloky," dodal.

Kolín – Brno 96:71 (23:20, 50:41, 68:60). Nejvíce bodů: Machač 24, Dixon 20, Kerr 12, Vocetka 11 – Simpson a Tomanec po 12, Sinadinovič 11.