Tento ročník se bude bojovat v neděli 3. března od 18 hodin v kongresovém centru Kolonáda a diváci uvidí ty nejlepší bojovníky z poděbradského oddílu Boxing Poděbrady v soubojích se zbytkem České republiky. Poděbrady budou tentokrát hostit například borce z Prostějova, Prahy, Mladé Boleslavi, Hradce Králové.

„Pro tento rok jsme připravili čtrnáct hlavních zápasů olympijského boxu, pět dětských předzápasů, vystoupení Krav Maga Academy Poděbrady, krasné Ring Girls, stánek Pitbull West Coast a kolekce Boxing Poděbrady. Dále proběhne aukce věnovaná Dominiku Fárkovi, postiženému nemocí SMA,“ uvedl hlavní organizátor akce a majitel poděbradského oddílu Daniel Vencl.

Na akci se představí spousta členů domácího klubu, například desetiletý Sebastien Macháček (2 x Mr. Evropy, 6 x Mr. ČR), Josef Horáček (2 x Mr. MEB) a nebo Tomáš Laube (Mr. Světa WKN a WKA, Mr. Evropy v K1), Tomáš Tyityis, Pavel Němec, Rudolf Čipčala a další. „Celému galavečeru bude přihlížet speciální host, stříbrný z olympiády v Sydney 2000 Rudolf Kraj,“ přidal další lákadlo Vencl.

Akci pořádá Boxing Poděbrady z. s., jmenovitě jeho zakladatel Daniel Vencl.

I fotbalisté Dukly mají svého Mecenáše - miliardáře Petra Pauknera.
Boháči i srdcaři. Jaké částky jsou ochotni obětovat mecenáši českého sportu?

Boxing Poděbrady

Oficiálně byl klub založen v roce 2004 Danielem Venclem. Od té doby neustále funguje a roste jeho členská základna a s ní úspěchy na české boxerské scéně. Počet členů klubu je již něco přes sto padesát boxerů, boxerek a dětí. Věkové rozdíly nebo pohlaví mezi členy nehrají při trénincích roli, pouze se přizpůsobí výkonnosti jednotlivých členů.

Co v klubu nabízí

Nejen pravidelné, veřejnosti přístupné tréninky a profesionální sparing, ale i soukromé hodiny boxu, fitness, kulturistiky, kondičního cvičení, TRX, Ketllebells, pořádání galavečerů a soustředění, dále pak v klubu dokáží zredukovat klientům váhu pomocí kruhových tréninků, úpravy jídelníčku a speciálních doplňků stravy. „Nabízíme i prodej sportovních potřeb, oblečení a potřeb spojených s boxem a fitness tréninkem,“ říká Daniel Vencl.

Ten je profesionální boxer, dvojnásobný profesionální mistr světa organizace GBF, bronzový z MČR v amatérech je držitel Trenérské licence B, Trenérské školy Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze. Bojovým sportům a fitness se věnuje již pětadvacet let a předává nabyté zkušenosti dál mezi své svěřence. Dále je trenér kulturistiky a fitness, instruktor kondičního posilování, trenér Nových metod posilování (dynamická rychlost a vytrvalost v rovnováze), trenér cvičení s Ketllebells, osobní trenér na závěsném systému TRX a výživový poradce.

Tréninky

Tréninky probíhají každý den a jsou rozděleny na trénink dětí – 6 až 13 let a trénink dospělých – 14 a výše a trénink žen, dále na box, cross a běh. Tréninky jsou komplexní a postupně prostřídávány novými druhy cvičení na rozvoj motoriky a boxerských stylů. Jelikož zde trénují veškeré váhové kategorie, je i přístup ke každému jednotlivci jiný a přizpůsoben jeho váze, osobnosti a stylu boxu.  Jinak boxuje váha bantamová 52 kg a jinak supertěžká nad 91 kg.  Rozdíl je i mezi praváky a leváky, vysokými i menšími.

„Na to vše musíme při trénincích brát ohledy a přizpůsobit styl tréninku. Dále vedeme naše členy k silovému rozvoji a zdravému stylu života, proto je celý čtvrteční trénink zaměřen na speciální posilovací cviky a kruhový trénink na redukci váhy a zvýšení výkonnosti. Rozvoj síly je důležitý v úderu a rozvoj fyzičky zase v pohybu v ringu. Snažíme se vést naše členy správnou cestou stravování a denních návyků. Sportem jako je box se v běžném životě dá zvýšit psychická odolnost jednotlivců a tím jim i pomoci v jejich běžném životě,“ uvedl Vencl.

Dětský trénink je samozřejmě odlišný od tréninku dospělých. „Snažíme se o minimální kontakt a výchovu dětí jak lidsky, tak sportovně. Tréninky jsou založeny na rozvoji dětské motoriky a vnímání pohybu. Jsou plné nenásilných technik a her,“ přidal trenér poděbradského oddílu.

Úspěchy

Poděbradský klub má na kontě mnoho úspěšných zápasů a vystoupení po celé republice. A je jich mnoho – Profesionální box – 2x mistr světa organizace GBF.

Amatérský box – 1x mistryně České republiky, 2x vicemistři republiky, 4 x bronzová medaile z MČR, účast v reprezentaci, 6x celkové vítězství na Gala Poděbrady, 2x po sobě do pátého místa v hodnocení klubů v ČR 2011/2012, 2012/2013 a v sezoně 2013/2014 se umístil na druhém místě.

Parabox – 2x držitel pásu Proboxing (box vozíčkářů).

MEB – 2x držitel titulu v těžké váze.

„Nyní se soustředíme hlavně na mládež a jejich výchovu, profesionály, manažerskou ligu a pořádání různorodých akcí pro veřejnost,“ dodal Vencl.

Brankář Nových Sadů Jiří Zbořil pracuje u pohřební služby.
Brankář Zbořil: Práce v pohřebnictví? Slýchám, že jsem frajer