1. LIGA

Polepy – Býchory

„Možná to tak nevypadá, ale herně to nebylo z naší strany špatné. Bohužel jsme nedávali góly, navíc hostům výborně zachytal brankář Černý. Když jsme prohrávali 
o čtyři góly, tak jsme rezignovali, a proto výsledek je tak hrozivý," uvedl vedoucí Polep František Suchánek.

„Věděli jsme, že domácí jsou nebezpeční především 
v útočné fázi, ale v obraně nechávají prostor pro rychlé brejky, a tak jsme také k zápasu přistoupili. Polepy se snažily svou aktivitou diktovat tempo zápasu, měly častěji míč na svých sálovkách, ale my jsme výborně bránili a kolektivním výkonem jsme Polepy dokázali přehrát. Dá se říci, že domácí hráli a my dávali góly," konstatoval vedoucí Býchor Zdeněk Jirkovský.

„Pomohla nám úvodní branka, když po faulu domácího brankáře proměnil pokutový kop Petr Kesner. Domácí jsme do vyložených šancí příliš nepouštěli, a když už si nějakou tutovku vypracovali, tak vždy zasáhl výborně chytající Jirka Černý. Ve dvou případech mu pak pomohla také branková konstrukce. Do poločasu jsme přidali další dvě branky, a když jsme pak v druhé půli přidali branku na 4:0, tak Polepy zcela rezignovaly a my jsme postupně přidávali další branky. Většina z nich padla do prázdné branky, když domácí nechávali brankáře na holičkách. Nás těší také vychytaná nula, která je vůbec první v této soutěži a je o to cennější, že jsme ji udrželi právě proti hráčům Polep, kteří jsou v útoku skutečně silní. Alespoň do víkendu jsme tak opustili poslední pozici a budeme se muset ještě hodně snažit, abychom se jí vyhnuli i pro zbytek sezony. Pochvalu dnes zaslouží také oba rozhodčí, kteří však neměli příliš práce, jelikož se utkání odehrálo v duchu fair-play," dodal Jirkovský.

Polepy: Daniel Kmoch –  Hruška, Kalivoda, David Kmoch, L. Kmoch, Müller, Slezák, Půža, Zelenka, Suchánek.
Býchory: Černý – Hartig, Jirkovský, Kedršt, Kesner, Koubek, Mikeš, Vyhnánek, Zach.

Krampol – Věšák Butabi

„Na derby s naším odvěkým rivalem jsme se moc těšili. Byla pro nás nutnost zvítězit. Bohužel se nám to nepodařilo," hlesl vedoucí Krampolu Denis Jeřábek.

„Začátek vypadal slušně, dostali jsme se do vedení, jenomže pak jsme čtyřikrát inkasovali. Nevypadalo to s námi dobře, ale nevzdávali jsme se a utkání jsme chtěli stále zvrátit. Šancí jsme měli několik. Nejprve se pěkně individuálně prosadil Seifert a poté dvakrát Biško. Do poločasu se nám tak povedlo skóre srovnat. Druhá půle byla z obou stran dost opatrná a šancí bylo pomálu. Jak čas plynul, bylo stále zřejmější, že tým, který vsítí branku, vyhraje. To se bohužel tři minuty před koncem povedlo hostům, kdy my jsme šli do útoku, ztratili míč a hosté nás přečíslili. Libor Křelina poté tváří v tvář brankáři neměl problém zkompletovat hattrick. Poté jsme ještě sáhli ke hře bez brankáře, ovšem bez úspěchu. Navíc v poslední sekundě jsme inkasovali střelou přes celé hřiště do opuštěné svatyně. Dnešní utkání musím hodnotit pozitivně. Bylo více než vyrovnané. Bohužel pro nás nemáme ani bod. Kdybychom byli schopní takto kvalitně a s takovýmto nasazením odehrát všechna utkání, tak bychom nyní měli určitě o nějaký ten bodík více. 
Z našeho týmu bych chtěl vyzvednout výkon Radka Biška, který každý zápas podává nejen výborný výkon směrem dozadu, ale je i velmi nebezpečný pro branku soupeře. Závěrem Věšáku gratulujeme k výhře a doufáme, že my se taky ještě nějaké dočkáme a boj o záchranu trochu zamotáme," dodal Jeřábek.

„Nastoupili jsme k utkání 
s naším oblíbeným soupeřem z Krampolu, kde jsme museli bezpodmínečně bodovat. Prohra by pro nás znamenala velký problém v podobě sestupového ohrožení," podotkl útočník Věšáku Jan Zajíc.

„Do prvního poločasu jsme vstoupili opět inkasovanou brankou. Po inkasované brance jsme začali pozvolna přebírat iniciativu a dali 
v rychlém sledu tři branky a posléze i čtvrtou, jenomže přišlo uspokojení. Za stavu 1:4 se přestalo hrát a hosté začali pomalu dotahovat náš náskok. Do konce poločasu se Krampolu podařilo vyrovnat. Druhou půli bych hodnotil jako vyrovnanou. Oba týmy mohly vstřelit zlomovou pátou branku, která podle průběhu druhé části byla rozhodující. Štěstěna se na nás usmála a několik minut před koncem se prosadil Libor Křelina a poslal náš tým do vedení. V závěru se domácí pokusili o hru bez brankáře, ale výsledek se jim nepodařilo vyrovnat, naopak asi vteřinu před koncem přidal další branku našeho týmu přes celé hřiště do odkryté klece Lev. Celkově celé utkání bylo hodně vyrovnané a obě mužstva zaslouží pochvalu za předvedenou hru. Hrál se hezký futsal se skvělou diváckou kulisou. Závěrem bych chtěl pochválit celý náš tým, zejména za druhý poločas v defenzivní části, která nám v posledních zápasech dělala trochu problémy," dodal Jan Zajíc.

Krampol: Jeřábek – Kedršt, Dvořák, O. Kesner, M. Kesner, Hošek, Biško, Seifert.
Butabi: Malý – Zajíc, Lukáš Křelina, Vaňkát, Libor Křelina, Svoboda, Lev, Bodlák, Vaněk, Hruška, Brdičko.

2. LIGA

Vodárna – Play or Die

„Utkání se od začátku odehrávalo s opatrností na obou stranách. Soupeř nastoupil pouze v základní sestavě a odehrál zápas bez střídání. Náš tým nastoupil bez nejlepšího střelce Jansty," uvedl vedoucí Vodárny Jiří Gač.

„V první půlce utkání měl každý tým tři velké šance, ale nikomu se nepodařilo skórovat. Proto také skončil poločas bez branek. Ve druhém poločase prohrávali již o tři góly a zdálo se, že za stavu 0:3 je rozhodnuto. Věděli jsme, že máme pořád šanci, protože soupeř nestřídal a postupně fyzicky odcházel. Nám se podařilo nakonec po rychlých brankách Kovaříka a Franka vyrovnat. Bohužel při snaze strhnout vítězství na naši stranu obrana neuhlídala soupeře a z protiútoku dvě minuty před koncem padl gól do naší sítě a bylo rozhodnuto. Soupeři gratuluji k vítězství. V našem týmu byl opět výborný brankář Teslík a střelec dvou branek Kovařík," dodal Gač.

„Po pohárovém utkání proti Vodárně jsme se se stejným soupeřem utkali podruhé 
v krátké době. Bohužel již pár dní před zápasem jsem měl jasno, že bude velice těžké složit alespoň základní sestavu, protože chodilo stále více omluvenek, až nakonec došlo k tomu, že nás zbylo pouze pět. Z toho náš gólman Ondra Bálek přišel v šest hodin ráno 
z práce, a tak byl pro nás ranní termín v osm hodin ještě o to složitější. Ale díky velice dobré defenzivě a oslabení soupeře o Janstu se nám podařilo i v takto pokrácené sestavě zvítězit," konstatoval vedoucí týmu Play or Die Jakub Havrilko.

„Jen doufám, že se do příštích sezon, už kvůli divákům, vyvarujeme termínů v takto brzkých hodinách. Soupeři děkuji za férové utkání, rozhodčím za spolehlivý a klidný výkon a mým borcům za zarputilost," dodal Havrilko.

Vodárna: Teslík – Kulhánek, Horák, Franko, Mráček, Kovařík, Tafel.
Play or Die: Bálek – Roth, Havrilko, Vlasák, Stempák.

Hero Team – Kouřim

„Ze zápasu jsme měli trochu obavy, jelikož nám nesedí malá hala. Ale opět se nám podařilo složit silný tým, kterému to nedělalo problémy, naopak. Už úvod zápasu napověděl, že v tomto duelu rozhodně nebudeme hrát druhé housle. Soupeře se nám dařilo přehrávat ve všech směrech. Nahrával nám i fakt, že domácí nehráli příliš do těla a veškerou hru jim tvořil jen jeden hráč, kterého jsme až na pár momentů dokázali eliminovat," uvedl vedoucí Kouřimi Jan Břečka.

„Každý z hráčů zaslouží velkou pochvalu za předvedený zodpovědný týmový výkon. Za celý zápas jsme neměli slabou chvilku a do samotného konce jeli pořád v tempu. Spravili jsme si opět trochu skóre, což bude možná 
v konečné tabulce podstatné. Po tomto kole nám sice patří první místo, ale máme odehráno o zápas víc než Chvaletice. Na vzájemný zápas s tímto soupeřem se už těšíme. Snad si udržíme formu i přes pauzu, která nás o příštím víkendu čeká. Klukům z Hera patří dík za klidné utkání bez zákeřností. Stejně tak i rozhodčím, kteří utkání nechali plynout a výrazně do něj nezasahovali," dodal Břečka.

Hero Team: Bláža – Kareta, Navara, Kovařík, Kroutil, Polívka, Vinklát.
Kouřim: L. Havránek, Aubrecht, Burian, M. Havránek, Keltner, Macháček, J. Snížek, M. Snížek, Světnička, Svoboda.

Statistika

1. liga, 7. kolo: Polepy – Býchory 0:9 (P. Kesner 2, Vyhnánek 2, Zach 2, Mikeš 2, Koubek), Krampol Kolín – Věšák Butabi 4:6 (Biško 2, Dvořák, Seifert – Libor Křelina 3, Lev 2, Hruška), Přelouč –  Řečany (hraje se 16. února).
Pořadí: 1. Řečany 14 bodů, 2. Polepy 12, 3. Věšák Butabi 10, 4. Přelouč 10, 5. Býchory 7, 6. Krampol 4.
Program 8. kola, pátek: Butabi – Přelouč (21, hala OA Kolín), neděle:  Řečany – Polepy (14.30, Přelouč), Býchory – Krampol (17.30, Stap bar).

2. liga, 7. kolo: Vodárna –   Play or Die 3:4 (Kovařík 2, Franko – Havrilko 2, Roth, Vlasák), Hero Team Kolín – Kouřim 1:12 (Kovařík – Svoboda 3, Keltner 3, M. Snížek 2, Macháček 2, M. Havránek, Světnička), volno – Chvaletice.
Pořadí: 1. Kouřim 12, 2. Chvaletice 9, 3. Play or Die Kolín 9, 4. Hero Team Kolín 9, 5. Vodárna 3.
Program 8. kola, sobota: Play or Die – Hero Team (20. Stap bar), neděle: Chvaletice – Vodárna (10), Kouřim – volno.