O Kolínu a Benátkách nad Jizerou by se v souvislosti s play-off dalo hovořit jako o starých známých. Aby ne, vždyť se v této části soutěže nepotkávají poprvé. Třeba loni se také potkali hned v prvním kole. A to braly postup Benátky. Letos se chtějí z postupu do čtvrtfinále radovat Kolínští.

„Chceme vyhrát nejen první zápas, ale celou sérii. Doufám, že oplatíme Benátkám naše loňské vyřazení. Zápasy s Benátkami bývají vyhecované a napínavé, plné tvrdých střetů,“ přemýšlí Košnar nahlas, co v nadcházejících zápasech očekávat.

Kolín bude doma hostit Benátky coby sedmý celek po základní části. Kolínští po nepříliš dobrém podzimu na jaře zabrali a z osmi utkání vyhráli hned sedm. Prohráli jediné, na domácím hřišti 4:5 právě s Benátkami. Celkově je dvacet jarních vybojovaných bodů vyneslo na sedmou příčku.

O posledním hracím víkendu kolínští hokejbalisté přesvědčivě porazili béčko pražského Kert Parku 4:0.
„Bylo to dost podivné utkání. Přišlo mi z obou stran trošku bez náboje. Kromě přesilovky pět na tři domácí neměli skoro žádné šance. Přivezli jsme povinné tři body a teď se musíme soustředit na našeho už snad v play-off souzeného rivala z Benátek,“ okomentoval stručně poslední zápas základní části Vítek Košnar.

Jeho tým začne vyřazovací boj s desátými Benátkami nad Jizerou v sobotu. Od 16.00 hodin je hostí v prvním utkání série hrané na tři vítězná utkání.

Branky: Marek 2, Glaser, J. Kunášek. Třetiny: 0:1, 0:2, 0:1.
Kolín: Křivánek (Baumruk) – Bášti, Petr, Volavka, Novák – Marek, Dedek, P. Skořepa, Mejzr, Pospíšil, J. Kunášek, Teplý, Červinka, Laser.

Rozpis osmifinále

1. zápas, sobota 7. dubna, 16.00: Kolín – Benátky
2. zápas, neděle 8. dubna, 16.00: Kolín – Benátky
3. zápas, sobota 14. dubna, 16.00: Benátky  – Kolín
4. zápas, neděle 15. dubna, 16.00: Benátky  – Kolín
5. zápas, sobota 21. dubna: Kolín – Benátky (zatím bez datumu určení)