„Celje je tým, který chceme porazit, abychom se dostali do play off. Protože se jedná o možná klíčový zápas, který rozhodne o postupujícím ze skupiny, věřím, že nás přijde podpořit opravdu hodně diváků,“ doufá v početnou návštěvu fanoušků trenér nymburského družstva Daniel Kurucz.

1. kolo ECW: DSK Nymburk - MBK Ružomberok 71:70.
Trojková smršť zhatila naděje nymburských basketbalistek v Ružomberku

Nymburské košíkářky se však nechtějí nechat ukolébat skutečností, že Celje zatím všechny své body rozdalo a že proti tomuto soupeři na jejich palubovce vyhrály vyšším rozdílem. „Nebude to vůbec snadné. Utkání ve Slovinsku bylo velmi těžké, zvlášť po hororovém začátku (12:29). Pak jsme se ale do zápasu dostali a zaslouženě otočili vývoj i skóre,“ vzpomíná na utkání v Celje trenér Kurucz.

Ten ví moc dobře o nebezpečných hráčkách soupeře. „Musíme si dát pozor na rychlé křídlo Friškovec a zejména na ´trojku´ Ocvirk, která je hodně vysoká, střílí dobře za tři a chodí i doskakovat. Nebezpečná bude i podkošová Bessard, která umí vystřelit z dálky a je hodně důrazná pod košem. Proti nám se dařilo i mohutné rozehrávačce Delič, která dokáže využít své razance,“ představil soupeřky kouč Nymburka. (mal, tl)

Ilustrační foto.
Nymburk má dalšího Američana