„Poté, jak se turnaj vyvíjel, 
s jakou formou jsme odjížděli a jak jsme se potýkali se zraněnými hráči, tak nakonec musím říct, že se čtvrtým místem jsem spokojený," uvedl trenér Kolína Radek Honzíček. „Letos jsme prostě nebyli připravení získat medaili," dodal.

Kolín čekala bitva již ve čtvrtfinále, kde se utkal s ruským výběrem. Ten nakonec po boji porazil o jeden koš. V semifinále pak narazil na domácí výběr, PKC Papendrecht ale ukázal svoji kvalitu a jasně kraloval, stejně jako v celém turnaji. V souboji o třetí místo narazil na Lisabon a i tady prohrál.

„Ukázalo se, že na sobě musíme stále pracovat. Jestli chceme vylepšit letošní umístění, musíme opět vyhrát ligu a hlavně zlepšit jak tréninkovou přípravu, tak mentálně odehrát víc těžších zápasů. Týmy z Holandska jsou úplně někde jinde, za nimi je Belgie, ale mezi třetím až osmým místem jsou hrozně malé rozdíly. Kdyby se nám nepodařilo vydřít výhru nad Ruskem, tak bychom mohli skončit jako oni, kteří skončili na osmém místě, a to by byl velký problém pro nasazování českého týmu do dalších let," podotkl Honzíček.

Evropská mise je již minulostí. Nyní čeká na kolínské korfbalisty domácí extraliga. Nejbližší utkání sehrají v sobotu v Přelouči od 16.30 hodin proti Znojmu. „Pro nás nyní začíná vrchol základní části, protože do konce zbývají tři kola, kde se postupně utkáme se čtvrtým Znojmem, předposlední kolo budeme hrát v Brně a poslední doma s Českými Budějovicemi," nastínil další plán Radek Honzíček. „Již toto víkendové kolo hodně napoví, protože situace v tabulce je taková, že my máme stejně bodů jako Budějovice a třetí Brno na nás ztrácí dva body.  Zatímco my hrajeme se Znojmem, Brno hraje v Českých Budějovicích," dodal.

Výsledky: – State University HSS (Rus)  14:13 (5:6), – PKC Papendrecht  (NED) 17:41 (7:22), o 3. místo:  – NC Benfica Lisabon (POR) 10:24 (5:12).