„Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Navíc doposud platilo, že v zápasech týmů první čtyřky vyhrál vždy hostující tým. My jsme první, kdo tyto zaběhlé pořádky porušil," konstatoval trenér Kolína Radek Honzíček.

„Zvolili jsme taktiku, aby 
se v jedné čtyřce Martínek staral o doskok, případně asistenci. V této pozici ho doplnil Königsmark. Holky Čermáková a Paďouková měly za úkol uvolňovat se a skórovat, což se dařilo. Druhou čtyřku jsme měli postavenou obráceně, kdy jsme měli vyšší holky a k tomu dva střelce, bratry Kubíčky. Počítali jsme, že budou zakončovat a střílet, což nám částečně vyšlo. Jenom škoda, že se tento zápas moc nepovedl Matěji Kubíčkovi, který se nedokázal tolik střelecky prosadit, proto jsem ho na začátku druhé půle vystřídal Sládkem. Tím víc spadla role zakončovatele na Štěpána, kterému se dařilo. Celkem nastřílel sedm košů," popsal Radek Honzíček.

Kolín se díky zvolené taktice dostal na začátku do vedení, které držel až do konce prvního poločasu. Pak přišel menší výpadek, čehož soupeř využil. Domácí ale dokázali včas zareagovat a nakonec dovedli utkání do vítězného konce.

„Tentokrát jsme první poločas odehráli zatím nejlépe ze všech zápasů. Problém byl 
v závěru poločasu, kde jsme soupeře nechali po našich chybách skórovat, proto se nám nepodařilo jít do výraznějšího náskoku než o dva koše. Na začátku druhého poločasu jsme si vybrali slabší chvilku, kde jsme pustili soupeře do vedení až o dva koše. Ale naštěstí jsme si vše vyříkali, uklidnili se a trpělivou hrou jsme utkání zpátky otočili na svoji stranu a vypjatý závěr si pohlídali," podotkl Honzíček.

Kolín si výhrou upevnil vedení v soutěži. V dalším kole zajíždí na půdu Českých Budějovic, které okupuje druhé místo v tabulce. „Víme, že Brno a Znojmo mají dvě porážky, když by se nám podařilo vyhrát, po první půlce budeme mít náskok čtyř bodů," poznamenal Honzíček.

Než však dojde na vzájemný souboj, čeká některé hráče reprezentační soustředění v Brně. „V širší nominaci jsou z Kolína Martínek, Königsmark, Matěj Kubíček, Čermáková, Čejková, Sládek, Paďouková, Kolářová, Hurdálková a Motáková," vypočítal Radek Honzíček, který zároveň zastává funkci reprezentačního trenéra.

Sestava: T. Martínek 2, Königsmark 4, Paďouková 5, Čermáková 2 – M. Kubíček (26. Sládek), Š. Kubíček 7, Čejková 3, Kolářová 1. Poločas: 14:12.