V semifinálové sérii hrané na dvě vítězné utkání začínal Kolín na půdě Znojma. Kolín byl v této sérii favoritem, jelikož vyhrál základní část a Znojmo skončilo po základní části čtvrté.

V prvním utkání potvrdil Kolín pozici favorita a vyhrál ve Znojmě 21:13 a ujal se vedení v sérii 1:0. K druhému zápasu nastoupil Kolín v domácí hale v Kostelci nad Černými lesy s cílem potvrdit vítězství z prvního zápasu a zajistit si postup, ale soupeř byl proti a druhý zápas Kolín prohrál 22:27. A tak musel rozhodovat třetí zápas, který se odehrál opět na půdě Kolína.

A byl to souboj jako hrom. Kolín ještě dvě minuty před koncem prohrával o tři koše, nakonec dokázal devět vteřin před koncem vyrovnat, čímž si vynutil prodloužení.

To se hrálo na zlatý koš (náhlá smrt). „Měli jsme velké štěstí již při prvním útoku Znojma, které nevyužilo obrovské šance. Poté měl každý tým pár menších šancí a až v sedmém útoku dal rozhodující a postupující koš Karel Königsmark," popsal rozhodující okamžiky trenér Kolína Radek Honzíček.

Jeho tým vyhrál třetí semifinále 21:20 po prodloužení a postoupil do finále.

To se bude hrát tuto sobotu od 16 hodin v Jaroměři. Ve finále se Kolín utká v repríze loňského finále s Českými Budějovicemi. Tím, že Kolín postoupil do finále si již zajistil jistotu postupu do jednoho ze dvou evropských pohárů.

„Myslím, že pokud předvedeme výkon jako v prvním semifinále, tak máme velkou šanci na to, abychom titul obhájili. Klíčem úspěchu bude zejména v obraně uhlídat klíčové střelce Českých Budějovic reprezentanty Jakuba Bláhu a Vlastu Krejčího, kteří dávají 80% košů celého týmu, a v útoku musíme využít zejména to, že máme lepší holky a skórovat musí celý tým a nespoléhat pouze na jednoho střelce," uvedl Radek Honzíček.