„Máme za sebou náročný program, víkendová utkání nás stála mnoho sil, ale díky zisku bronzu věřím, že nás tento úspěch nakopne. Pardubice v posledním utkání překvapivě neuspěly na půdě Ostravy, my uděláme vše pro to, aby i z Kolína odjely z prázdnou. Důležité bude pokrýt spolupráci Tomáše Vyorala s pivoty Rikićem a Švrdlíkem. Pokud se nám to podaří, spolu se zastavením přechodové fáze soupeře, věřím, že uspějeme,“ uvedl asistent Filip Rytina.

Z utkání nadstavby BC Kolín - Ústí nad Labem (80:96).
Český pohár: Medvědi slaví zisk bronzových medailí

Kolínský tým se snad již po zisku bronzu konečně naladil na vítěznou vlnu. Po sobotním neúspěchu proti Děčínu, pozdějšímu vítězovi celého turnaje, nastoupili Medvědi v nedělním utkání proti ústecké Slunetě. I přesto, že po třiceti minut utkání tahali za kratší konec, ve čtvrté čtvrtině ukázali větší touhu po vítězství a dovedli utkání do zdárného konce, vyhráli o tři body 92:89.

„Proti Pardubicím jsem hrál svůj první zápas za Kolín, takže si tohoto soupeře moc dobře pamatuji. V domácím utkání musíme uspět, chceme ještě stoupat tabulkou a počítá se každá výhra. Pardubice mají dobrý tým, ale my lepší. Věřím, že zvítězíme,“ řekl nováček mezi Medvědy Rashard Odomes.

Utkání v hale Spojů začíná v 17.45 hodin.

Z basketbalového utkání NBL Kolín - Děčín (74:73)
Kolín si o titul nezahraje. V semifinále nestačil na Děčín