Kladivářka Kateřina Šafránková letěla už na svou druhou olympiádu, oštěpařka Petra Andrejsková reprezentovala Českou republiku na mistrovství Evropy mužů a žen v Curychu, do reprezentačního mládežnického dresu se v posledním desetiletí oblékli např. diskaři Matěj Svoboda, Zuzana Pražáková či Klára Tučková, kladivář Jan Balát či oštěpař Pavel Peňáz. Letošní české žákovské tabulky vedou diskařka Sára Blehová a kladiváři Dominik Král s Barborou Houžvičkovou.

Kolínskému vrhačskému boomu posledních let přestává s jedním kladivářským a jedním diskařským sektorem stačit kolínský stadión. Proto je více jak vítanou pomocí grant, který získali kolínští atleti v rámci grantového programu TPCA pro Kolínsko. Kolínská automobilka se bude částkou 150 000,- Kč podílet na výstavbě vrhačského sektoru, který o prázdninách vyrůstá za starou sociální budovou na stadiónu Mirka Tučka v Borkách.

Součástí sektoru bude velké betonové plato umožňující nácvik techniky hodu kladivem a diskem a vrhu koulí, a konstrukce opatřená ochrannou sítí, která umožní pilovat techniku odhodu těchto disciplín bez velkých prostorových nároků. Celý sektor bude vybaven také osvětlením, při kterém především v zimních měsících budou moci kolínští vrhači rozšířit své tréninkové možnosti.

Slavnostní otevření sektoru je plánováno na tradiční Velkou cenu města Kolína, která se uskuteční v neděli 21. srpna od 10 hodin.

(Jiří Tuček)