Do velkého mezinárodního juniorského závodu HOPES konaný v Plzni byl z kolínského klubu nominován pouze Matěj Zmátlo. Jeho výkony postupně gradovaly. Po pomalejším rozjezdu v LM60 (605,3 a 53. místo) přišlo téměř dorovnání osobáku zdařilým výkonem 1150 bodů v disciplíně LM3x40, které v mezinárodní konkurenci stačilo na 27. místo.

Svoji účast korunoval ve vzduchovce (VzPu60), kde posunul hranici osobního rekordu na 622,9 bodu, který stačil na krásné, ale bohužel první nepostupové místo pro prvních osm střelců.

Pouze čtveřice střelců vyrazila na závod VC Novoles konaný v Nových Lesích nedaleko ZOO Dvůr Králové. Střílel se tu závod v SM/LM60 vleže a v třípolohový SM/LM3x20.

V závodu SM/LM60 dorostu byla nejlepší z Kolíňáků Denisa Vadinská. Ta výkonem 580 bodů byla vyhlášená jako třetí, ale správně měla být díky lepší poslední položce druhá. Snad ji to příliš nemrzelo, protože stejného výkonu 580 bodů dosáhl klubový kolega Lukáš Novotný.

Pěkným výkonem se blýskla i Tereza Novotná, která nástřelem 576 bodů skončila na pátém místě.

I Jiří Mejda dosáhl slušného výkonu 570 bodů a obsadil sedmé místo.

Po vyhlášení výsledků závodu LM/SM60 následoval úplný závod SM/LM3x20.

Střelci dostali na výběr, zda chtějí pouze dostřel dvou poloh, nebo celý závod od začátku. Díky jejich nerozhodnosti sáhli pořadatelé po variantě celého závodu. Díky tomu se sice vše protáhlo do šesti hodin odpoledne, ale kolínským střelcům se dařilo.

Lukáš Novotný kategorii dorostu vyhrál (562). Třetí skončila Denisa Vadinská (530). Čtvrtou příčku obsadil díky novému osobnímu rekordu (522) Jiří Mejda.

Ilustrační foto.
Na kolínském čtvrtku byly k vidění vynikající výkony thajských vrhačů

(Miloš Novotný)