„Na toto kolo jsme se rozhodli vypravit i nováčky, aby postupně začali nabírat zkušenosti ze sportovního juda. I přesto, že nedosáhli na vysněné medaile, chtěl bych ocenit jejich aktivní přístup. První zápasy jsou pokaždé těžké a většinou proti zkušenějším závodníkům předem prohrané. Takto těžce získané zkušenosti však naši závodníci určitě zúročí v dalších zápasech," uvedl trenér Břetislav Olexa.
Zkušenější závodníci si však vedli o mnoho lépe a bylo na nich znát, že už nějaký ten zápas mají za sebou.

Michaela Duchanová v kategorii starších žákyň + 63 kg byla jedinou závodnicí a získala tak 1. místo potvrzené výhrou v zápase mimo soutěž se závodnicí z Jihlavy.

David Sýkora v kategorii mladších žáků + 60 kg dvakrát porazil borce z Pardubic a tím si vybojoval zlatou medaili v této nejtěžší váhové kategorii mladších žáků.

Vojtěch Dzik v kategorii starších žáků + 73 kg absolvoval dva těžké zápasy se zkušenými závodníky, kde předvedl aktivní judo a dokázal bodovat proti oběma soupeřům, ale porazit se mu podařilo pouze toho z Čáslavi. Tím se mu podařilo vybojovat stříbrnou medaili.

Viktor Vrba v kategorii mláďat do 30 kg vybojoval výborné 2. místo v silné konkurenci jedenácti závodníků. „První zápas se mu však příliš nepovedl a musel vše zachraňovat v dalších dvou zápasech, aby postoupil ze skupiny do bojů o medaile," podotkl Břetislav Olexa.

Po prvním nezdaru však Vrba zabojoval a postoupil přes několik protivníků až do finále, kde ale podlehl závodníkovi z Benešova a z turnaje si tak odvezl stříbrnou medaili.

Pavel Papcun v kategorii mláďat do 38 kg, která byla také silně obsazena a čítala dvanáct závodníků, obsadil krásné 3. místo. Ze své skupiny postoupil z druhé pozice a probojoval se až do semifinále, kde nestačil na závodníka z Hradce Králové.

Richard Pásler v kategorii mladších žáků do 38 kg se probojoval ze své skupiny do bojů o medaile, kde úspěšně postoupil až do semifinále. V semifinálovém boji však podlehl závodníkovi ze Žďáru nad Sázavou a obsadil tak konečné 3. místo.