Ten postupně řady rozšířil do takové míry, že dnes má klub víc jak sto členů. „Začátky ale byly těžké. Začínali jsme spolu s bratrem Tomášem a ještě jedním kamarádem, který s námi studoval v Hradci Králové. Jsem rád, že se tento sport v Kolíně dostal do povědomí,“ podotkl Martin Heller.

Kolínský klub se postupně vypracoval mezi nejlepší v České republice.

O svých kvalitách přesvědčili kolínští bojovníci v předposledním kole České fightingové ligy, kde získali patnáct medailí.

„V letošní sezoně ligu tvoří pět turnajů. Momentálně jsme jako Kolín v bodovém vedení v kategorii dospělých. Navíc obhajujeme celkové první místo z loňska. Snažíme se, aby závody přibývaly a aby šel tento sport nahoru,“ pochlubil se Heller, který je zároveň jedním ze zakládajících členů České fightingové ligy.

Pozici lídra tabulky bude Kolín hájit v sobotu 4. listopadu v Plzni.

Poslední závody v Chomutově byly přehlídkou kolínské nadvlády. Třeba mezi dospělými se v kategorii „Fighting“ dostal do finále Martin Heller a Filip Veselý. „Filip je velký talent a příslib do budoucna. Vyhrál svoji kategorii juniorů a od rodičů dostal povolení startovat mezi dospělými,“ objasnil Martin Heller.

Na svého učitele ale nevyzrál. „Přesto ho ale musím pochválit. Bojoval jako lev. To, že prohrál, není žádná ostuda,“ podotkl s úsměvem Heller.

Pro něj to nebyla jednoduchá role. „Byl jsem nesmírně rád, že se Filip do finále dostal, ale tato situace je pro trenéra vždy složitá.

Nesmí se situace podcenit, navíc jsem si dával pozor, abych ho nezranil. Je to situace nezvyklá, ale občas se stává,“ dodal.

Nakonec vše dopadlo dobře. Heller vyhrál, Veselý získal stříbro a žádný šrám si neodnesl.

Tito dva bojovníci budou mít v následujících dnech napilno. Po závodech v Plzni, které budou zároveň jako MČR, odjedou na mistrovství světa do Itálie.

„Světový šampionát se koná jednou za dva roky. Jenom se obávám, že předchozí šampionát, kdy jsem měl životní formu, již nezopakuji. Ale Filip má mezi juniory velkou šanci na medaili, protože je zvyklý prát se mezi dospělými,“ dodal kolínský trenér.

Výsledky Tiger Cupu
Martin Heller (kategorie muži nad 85 kg) – 3x1. místo (fighting, grappling, fighting lowkick)
Marek Matuška (muži do 70 kg) – 2x1. místo (grappling, fighting), 3. místo (fighting lowkick)
Josef Kamínek (muži do 70 kg) – 2x2. místo (fighting, grappling)
Filip Veselý (junioři) – 1. místo (fighting), 2. místo (fighting lowkick)
Dominik Pospíšil (junioři) – 1. místo (grappling), 3. místo (fighting)
Lukáš Hanzálek (junioři) – 2. místo (fighting), 3. místo (grappling)
Nikola Roušavý (starší žáci) – 3. místo (grappling)

Vysvětlivky
Grappling: hody, boj na zemi
Fighting: údery, kopy, hody, zem – v kimonu stop kontakt
Fighting lowkick: údery, kopy, hody, zem – bez kimona plný kontakt (nad 18 let)