„V základní skupině nás nejdříve čekala bitva se soupeřem, kterého moc dobře známe, BK Litomyšl. Tento tým s námi letos hraje v jedné skupině ligy kadetek a známe ho také z předchozích ročníků tohoto turnaje. Jako druhý soupeř přišla na řadu Sluneta Ústí nad Labem, o které jsme neměli žádné informace a do třetice TJ Lokomotiva Sereď. 
S tímto týmem, který hraje na Slovensku nejvyšší soutěž své kategorie, jsme se zde utkali před dvěma lety," uvedl trenér Filip Rytina.

V základní skupině odehrál kolínský tým tři utkání. S bilancí jedno vítězství a dvě porážky se umístil na třetím místě. „To znamenalo, že semifinále odehrajeme jako outsider proti papírově silnějšímu týmu z Litomyšle, se kterým jsme neuspěli hned v prvním zápase turnaje," podotkl Filip Rytina.

Ve sportu platí, že play off je úplně jiná soutěž. A to se ukázalo i v tomto případě. Kolín nakonec boj o finále zvládl. Dramatickou bitvu vyhrál 
o bod.

Rozhodly trestné hody

„Přišel na řadu den "D", ve kterém se rozhodovalo, zda-li bude turnaj z naší strany úspěšný, nebo ne. Litomyšl nás sice porazila v základní skupině, ale i tak si holky věřily a do zápasu se pustily s obrovskou energií a prakticky po celý zápas vedly a Litomyšl jen dotahovala. V koncovce základní hrací doby Litomyšl srovnala krok několika šťastnými střelami a šlo se tak do prodloužení, které také nenašlo vítěze. Tudíž nás dle upravených pravidel čekal rozstřel v trestných hodech. A to byla pro naše hráčky výhoda, jelikož šly do toho rozstřelu 
s vědomím, že v celé ligové sezoně naší kategorie není jediný tým, který by se mohl chlubit větší úspěšností střelby trestných hodů než právě my. A tak se taky stalo," poznamenal Rytina.

„Naše hráčky udržely nervy na uzdě, a když hráčka Litomyšle minula rozhodující trestný hod, propukly na hřišti oslavy, které byly plné radosti a emocí, které nelze slovy popsat. Postup do finále byl pro náš tým obrovský úspěch, který před začátkem turnaje čekal málokdo," dodal šťastný Rytina.

Finále bylo spanilou jízdou

V posledním utkání turnaje se proti Kolínu postavil slovenský Sereď. „Finále, které jsme odehrály proti jednomu z nejlepších týmu slovenské extraligy v této kategorii, bylo pro všechny hráčky odměnou a všechny holky do utkání nastoupily 
s obrovskou energií a chutí přivézt do Kolína historický úspěch," řekl Filip Rytina.

„Holky pokračovaly v předváděné hře z dopoledního utkání a vezly se na vlně euforie, která znamenala to, že jsme ve všech herních činnostech slovenského soupeře předčily a po konečném zvuku sirény jsme se mohly radovat z historického úspěchu. Vítězství o deset bodů bylo více než zasloužené," konstatoval Rytina.

„Po celý turnaj s námi byli i rodiče většiny hráček, kteří nám v každém zápase vytvořili prakticky domácí prostředí a i jim patří velké poděkování za jejich energii a čas, který tomu obětovali. S týmem také absolvovala celý turnaj Markéta Jánská, která se zotavuje ze zranění krční páteře," dodal Rytina.

Při závěrečném ceremoniálu se také dostalo na individuální ocenění. Hned dvě kolínské hráčky byly trenéry zařazeny do All-Star pětky turnaje. Ocenění převzala Eliška Mocová a kapitánka Nela Černá.

Základní skupina

BC Kolín – Litomyšl 26:38 (Králová Tereza 7, Černá Nela 7, Mocová Eliška 5, Kosíková Michaela 3, Kukalová Tereza 2, Vinklátová Iveta 2).
BC Kolín – Ústí nad Labem 71:6 (Králová Tereza 25, Mocová Eliška 13, Černá Nela 13, Vinklátová Iveta 8, Kosíková Michaela 5, Macháčková Kateřina 4, Kukalová Tereza 3).
BC Kolín – Lokomotiva Sereď 34:36 (Mocová Eliška 11, Černá Nela 11, Králová Tereza 10, Kosíková Michaela 2).

Semifinále

BC Kolín – Litomyšl 39:38 (Králová Tereza 13, Mocová Eliška 8, Černá Nela 7, Vinklátová Iveta 3, Kosíková Michaela 2, Macháčková Kateřina 2, Kukalová Tereza 2, Loudová Karolína 2).

Finále

BC Kolín – Sereď 47:37 (Mocová Eliška 24, Černá Nela 7, Králová Tereza 6, Kosíková Michaela 4, Kukalová Tereza 4, Macháčková Kateřina 2).