Děvčata startující ve druhé lize se pokoušela zajistit si postup do celorepublikového kola, ostatní soutěže pak končily na krajské úrovni. Kolínské gymnastky se představily ve všech úrovních.

O postup do celorepublikové soutěže se snažilo kolínské družstvo ve složení Bauerfeindová Nela, Loumanová Lucie a Klimešová Justina Ela, které byly posílené o Pavlínu Rampouchovou z Poděbrad.

Děvčata zařadila mnoho nových a těžkých prvků. Bohužel i přes jejich velmi pěkné výkony skončila na třetím místě. Přesto přivezly cenné medaile a trenérka Taftlová byla s jejich výkony spokojena.

Ve třetí lize Kolín zastupovala dvě družstva. Starší z nich ve složení Vondráčková Barbora, Kozelková Lucie, Hronová Tereza a Marešová Lucie předvedlo skvělý výkon a přesvědčivě s velkým náskokem získalo zlaté medaile. Trenérky Prokůpková a Marešová mohly být hrdé.

Druhé družstvo složené z mladších závodnic – Stránská Daniela, Taftlová Nicol a Pudlová Adéla se umístilo rovněž na medailových pozicích, a obsadilo třetí místo.

Ve čtvrté lize se představila opět dvě kolínská družstva. První ve složení Marešová Karolína, Holanová Ellen, Kačerová Anita a Kačerová Agáta (trenérky Kučerová, Voglová, Ramšáková a Šedinová) se umístilo na šestém místě a druhé družstvo ve složení Teplá Anna, Lee Irena a Kulifajová Lily (trenérky Nejtková, Malá, Šedinová) skončilo na osmém místě.

Některé závodnice následně bojovaly v kategorii mladších a starších žákyň o splnění limitů pro postupy do dalších výkonnostních tříd. Zde se kolínským děvčatům také dařilo.

Karolína Marešová, Sofie Kedelidze a Alžběta Čáslavová (trenérky Kučerová, Voglová) výkonnostní třídu mladší žákyně splnily a mohou pro příští rok pokračovat ve skupině starších žákyň.

Karolíně Marešové o vlásek uniklo první medailové umístění, skončila na nepopulárním čtvrtém místě.

V kategorii dále startovala Lily Kulifajová. Ta podala velmi slušný výkon, na umístění na stupních vítězů to však nestačilo.

Ve starších žákyních se, navzdory dobrému umístění a opravdu pěkným výkonům, žádné ze závodnic nepodařilo předepsané limity pro postup do výběrové skupiny A splnit.

Lucie Marešová obsadilo pátou, Tereza Hronová (obě trenérky Prokůpková, Marešová) šestou příčku. Emily Kulifajová a Petra Heydušková (trenérky Šedinová, Ramšáková) obsadily shodně desáté místo.

Gymnastické klání bylo pro kolínský oddíl velmi úspěšné. Děvčata si přivezla spoustu medailí a zkušeností.

(Blanka Nejtková)