Než se ale nejlepší závodníci sjedou do Borků, někteří se představí na mistrovství Evropy, které se tuto neděli uskuteční v nizozemském Rosmalenu.

V jednadvacetičlenné nominaci nechybí ani trojice závodníků z kolínské stáje Expres CZ – Scott Team.

V hlavní kategorii to bude Tomáš Paprstka. „Umístění do první dvacítky bude hodně náročné, ale stát se může cokoliv,“ uvedl manažer kolínské stáje Jan Slavíček.

„U Tomáše zatím nevíme, jak je na tom v porovnání s mezinárodní konkurencí, protože zatím startoval pouze na domácích závodech a na Slovensku. Jednou byl i ve Švýcarsku. Slušné umístění by bylo mezi dvacátým a třicátým místem,“ dodal.

Mezi juniory se o dobré umístění bude snažit Jakub Kučera. „To je kometa letošní sezony. Po přestupu do naší stáje jezdil horská kola, cyklokrosu se věnuje teprve od září,“ upozornil Jan Slavíček.

Ilustrační foto
Hero tým zase naděloval, v čele má náskok čtyř bodů

Přestože na cyklokrosové kolo usedl teprve nedávno, počíná si na něm jako zkušený mazák. V současné době je to vedoucí závodník Českého poháru.

„Startoval i na svěťáku v Bernu, kde byl pětatřicátý. V závodě, který byl hodně rychlý a jel se v jednom vláčku, ztratil na prvního minutu a deset vteřin,“ objasnil Slavíček.

Třetím vyslancem z kolínské stáje bude v Holandsku Matej Ulík, který bude reprezentovat Slovensko v kategorii U23.

„Do dvacítky by měl být. V letošní sezoně udělal výkonnostní pokrok. V posledním závodě v Trnavě dojel druhý za Tomášem Paprstkou,“ podotkl Slavíček.

Bez šance na dobré umístění není ani Kolíňačka Jana Czeczinkarová (Mitas Trek) v kategorii U23. Ve startovním poli patří mezi nejzkušenější, navíc druhým místem ve Slaném potvrdila stoupající formu. 

Program
9:15 hodin ⋌junioři
10:30 hodin ⋌ ženy U23
12:00 hodin ⋌ muži U23
13:45 hodin⋌ženy Elite
15:15 hodin ⋌muži Elite