Ta zvítězila postupně ve všech vypsaných veteránských disciplínách ve své kategorii 40 až 50 let, tedy v technických sestavách, sportovním boji, secvičené sebeobraně a silovém přerážení desek, přičemž s předvedenými výkony by mohla bojovat o přední umístění stále ještě i v seniorské kategorii.

Je to opravdu obdivuhodná výdrž, zvláště když si uvědomíme, že naposledy závodila na MS ještě jako seniorka před šesti lety, a to pouze v technických sestavách, kde skončila druhá. Nyní se tedy v plném lesku vrátila po dvojnásobné mateřské dovolené ve svých 42 letech a výrazně pozvedla pomyslnou laťku výkonů v ženských veteránských disciplínách.

Úroveň mužských veteránských výkonů v kategorii 40 až 50 let si již několik let také o moc nezadá se seniorskými výkony.  Sice ve sportovním boji již nejsou k vidění tak často akrobatické kopy ve výskoku  s otočkami, ale boje jsou často podobně tvrdé a napínavé do posledního okamžiku.

A z mužské veteránské kategorie 40 až 50 let je také poslední pátá zlatá do Kolína, kterou v disciplíně technických sestav získal manžel Radky – Marcel Heydušek. Ten k tomu ještě přidal třetí místo ze sportovního boje a dvě stříbrné týmové medaile. Jednu ze sportovního boje,  druhou ze silového přerážení a jednu bronzovou z technických sestav týmů.

Marcel na rozdíl od Radky začal s taekwondem až  v 36 letech a od 42 let je členem veteránského reprezentačního týmu. Dříve již vybojoval kromě jiných medailových umístění na mistrovství světa dva tituly v technických sestavách a dvě třetí místa ve sportovním boji. Marcel se hrdě hlásí k tomu, že jeho manželka je jeho první a hlavní trenér bojového umění a oba svorně zdůrazňují, že bez skvělých trenérů státní reprezentace a reprezentačních podmínek k přípravě za účasti korejského velmistra Hwang Ho Yonga  by těžko mohli dosáhnout takových úspěchů.

„Oba děkujeme všem rodinným příslušníkům, kamarádům a přátelům nejenom ze školy Silla za platnou pomoc a podporu, bez které bychom jako rodiče malých holčiček nemohli zvládat pravidelné tréninky a já též pracovní povinnosti," uvedl Marcel Heydušek.

Navíc zlatou medaili z disciplíny „secvičená sebeobrana jedna proti dvěma" nevybojovala Radka Heydušková sama, rovný podíl na ní mají také její žáci Jan Radina  a Michal Vavrinec, oba rovněž z kolínského oddílu školy Silla, kde vedou jako asistenti některé tréninky.

Zakladatelkou a hlavním trenérem školy Silla je právě Radka Heydušková a Honza s Michalem přišli do náboru na podzim roku 2007, po roce byli vybráni do střediska talentované mládeže, a do juniorské reprezentace na jaře 2012, tedy po necelých pěti letech cvičení.

Nábor začíná v září

Letošní nábor nováčků bude zahájen tradičně druhý školní týden v září, přičemž každý zájemce může využít zkušební lhůtu jeden měsíc, po kterou nemusí platit příspěvky a může zjistit, zda se mu tréninky budou líbit. Začít s taekwondem ITF může každý, kdo nemá ze zdravotních důvodů zakázaný rekreační sport a to od věku 7 až 8 let. Horní věková hranice není stanovena. Pro děti od 4 do 7 let je určena taekwondo přípravka. Více informací získáte na www.silla.cz