„Jsem rád, že jsme třikrát v řadě vyhráli, protože jsme hráli s týmy, které byly kolem nás, a to bylo pro záchranu hodně důležité,“ uvedl trenér Michal Škopek.

Chomutov byl jedním z nich. A Kolín se na něj dobře připravil. Na cestu domů mu přibalil devět kousků.

„Cílem bylo jednoznačně zopakovat dobrý výkon z minulého kola a pokusit se na domácí palubovce s týmem Chomutova, kterému tak výhrou odskočíme, získat všechny tři body,“ podotkl Škopek.

„Soupeř nám nakonec celkem vše usnadnil, protože přijel jen s jedním hráčem na střídání. To se nakonec ukázalo jako rozhodující až v poslední části zápasu, kdy hosté fyzicky odpadli a my vstřelili během posledních pěti minut čtyři góly,“ dodal.

Chomutov stačil s Kolínem držet krok v první půli, po změně stran ale postupně odcházel.

„Snažili jsme se o aktivní hru, z které jsme těžili mnoho šancí, ale proměňování nám dělalo problémy. Některé šance prostě řešíme strašně nedůrazně, nebo laxně. Dvakrát jsme například běželi tři hráči jen na jednoho a v podstatě jistý gól zpackáme. To nás trápí delší dobu,“ našel kaňku na vysokém vítězství Michal Škopek.

Nyní má Kolín díky lichému poštu týmů volno. Poté ho čekají zápasy s prvními třemi celky, které usilují o postup do druhé ligy. „My je ale zkusíme potrápit,“ hlásí kolínský trenér.

Další utkání hraje Kolín v sobotu 15. února. Od 19.15 hodin hostí v hale Stap bar druhé Ústí nad Labem.

Branky: Navrátil 3, Slezák 2, Srba 2, Kopecký, Kovařík. Poločas: 3:1.

Kolín: Kašpar – Seifert, Škopek, Navrátil, Kopecký – Slezák, Kovařík, Srba – Černý.