„Zápas byl z naší strany dobrý, protože jsme podruhé porazili Prostějov, který patří pokaždé mezi čtyři nejlepší týmy soutěže. Ale pořád říkám, že výsledek z přípravy není důležitý. Hlavní je, jak se představíme herně a jak potom hrajeme v lize," uvedl trenér Kolína Predrag Benáček.

„Samozřejmě chceme každý zápas vyhrát, a je jedno, jestli to je přátelský, pohárový nebo mistrovský. Priorita není vyhrát za každou cenu, ale ukázat něco i ze hry. Dneska se mi líbila obrana. A od toho se potom všechno odvíjí. To platí v basketu obecně. Někdy jsme hráli dobře v obraně, ale v útoku a obranném doskoku se nám nedařilo. Dneska to bylo přesně naopak. Vždyť jsme za první poločas nastříleli 55 bodů. To mě těší," dodal Benáček.

Přestože Kolín opět nastoupil bez tří hráčů (Faifr, Ličartovský a Hunt) dokázal si s ambiciózním Prostějovem poradit. „Výsledek i hra mě těší, ale co mě netěší, jsou naše výkyvy. Jeden zápas zahrajeme výborně, v dalším hrajeme tragicky a nedá se na to koukat. Ale v přípravě je to asi normální. Máme několik nových hráčů a je potřeba, aby se sehráli. Věřím, že všechno do začátku sezony vyladíme," dodal Benáček.

Jeho tým, stejně jako ten soupeře, se musel v průběhu hry vypořádat s tím, že přestala fungovat světelná tabulce a tudíž byla orientace velmi omezená. „Pro nás to byla spíš výhoda. Hráči alespoň tolik nesledovali stav a nevytvářeli si na sebe zbytečně tlak. Vždyť jsme v jednu dobu vedli i o osmnáct bodů," poznamenal Benáček.

Toho potěšila ještě jedna věc. „Jsem rád, že na naše zápasy chodí docela početné publikum. Že fanoušci chtějí vidět hráče a celý tým Kolína. Tímto bych jim chtěl poděkovat," uzavřel Benáček.

Další utkání hraje Kolín v úterý 29. září. A pět doma. Od 17.45 hodin přivítá v hale Spojů Ústí nad Labem.

Body: Horák 31, Bakič 22, Vocetka 12, Allen 10, Machač 8, Aušprunk 8, Harčár 3, Rovenský 2 – Palyza 25, Roserborow 20, Dokoupil 10, Tomanec 7, Marko 7, Štefl 6, Peterka 6, Kouřil 3