Kolín - Nymburk 95:116

„Odehráli jsme třetí slušné utkání a potřetí odcházíme poraženi,“ posteskl si trenér Kolína Pavel Beneš.

„Bylo to náročné utkání. Kolín hrál velmi dobře, především v útoku. Oba týmy dobře střílely, což je určitě krásné pro diváky, ale ne pro trenéry,“ uvedl trenér Nymburku Oren Amiel.

Kolín prohrál první dva duely na půdě soupeřů a před vlastními diváky ho čekal tvrdý oříšek. Patnáctinásobného mistra nezaskočil.

„Jsem absolutně nespokojený s obrannou fází. Obrovský problém nám dělalo jejich napichování obrany a vyhazování míče ven. Prakticky kromě útočného doskoku jsou statistiky vyrovnané. My jsme zastavili jejich přechodovou fázi a protiútok, bohužel mají 14 útočných doskoků, z kterých dali 21 bodů, a to je faktor, který rozhodl celé utkání,“ všiml si Pavel Beneš.

Toho mrzí, že jeho tým nedokázal využít absence některých hráčů Nymburka. „Někomu to může připadat úsměvné, ale jsem opravdu naštvaný, že jsme nevyhráli, protože kdy jindy porazit Nymburk, než teď, bez tří hráčů základní sestavy,“ podotkl.

Kolín od úvodu za soupeřem střelecky zaostával. V první čtvrtině to bylo v jednu chvíli skoro o dvacet bodů. Vypadalo to na debakl. Jenomže postupem času se domácí dostávali víc do hry a manko postupně umazávali. Ve třetí části byl po Waltonově košil rozdíl už jenom tříbodový.

Nymburk však překvapení nedopustil a rychle se dostal do dvouciferné výhody. nakonec vyhrál o jednadvacet bodů.

„Odehráli jsme třetí slušné utkání a z útočného pohledu proti Nymburku asi nejlepší, nikoli tak z obranného. Chtěli jsme využít toho, že Nymburk není v ideální kondici. Dařilo se nám to prakticky celé utkání kromě začátku a konce. Nymburku jsme se v některých pasážích vyrovnali. Určitě je to pro nás pozitivní a povzbuzení do další práce,“ konstatoval kolínský křídelník Petr Šafarčík.

„Pro fanoušky to byl určitě zajímavý zápas, odpovídá tomu i to skóre. Ale jestli chceme předvádět lepší výkony a předvést něco v Champions League, nemůžeme dostávat od 80 bodů výš. Kolín předvedl výbornou střelbu a naše obrana nemůže takto fungovat. Myslím si, že v budoucnu by nám to dělalo velký problém,“ myslí si nejlepší hráč zápasu Martin Kříž.

Body: Šafarčík 22, Thompson 21, Purifoy 17, Machač 16, Pajović 12, Walton 7 - Bohačík 27, Smith 18, Vyoral 18, Hruban 14, Pumprla 14, Kříž 13, Peterka 8, Benda 2, Davis 2. Trojky: 28/10:25/10. TH: 26/21:31/24. Doskoky: 26:43. Fauly: 24:23. Rozhodčí: Vyklický, Salvetr, Zatloukal. Diváci: 557. Čtvrtiny: 24:37, 25:21, 24:25, 22:33. Hráč utkání: Martin Kříž.