Okolí sportovní haly SOU a SOŠ stavební (dříve Stap bar) ale bylo dlouho nevzhledné. To už neplatí. Před pár dny bylo těsně vedle vstupu dokončeno sportovní víceúčelové hřiště.

„Od první myšlenky ke vzniku hřiště uběhlo devět let,“ uvedl ředitel školy Jindřich Synek starší.

Devět let vyjednávání se nakonec vyplatilo. Hřiště s modrým povrchem krásně zapadá mezi venkovní volejbalové kurty a halu. Dokonce bylo myšleno i na diváky. Menší tribunka je stylová.

„Původní rozpočet byl skoro milion a půl. Nám se podařilo hřiště vybudovat za výrazně menší cenu. Tu jsme snížili také tím, že jsme si spoustu práce udělali sami v rámci odborného výcviku. Dík patří Středočeskému kraji, který jako zřizovatel školy akci financoval,“ konstatoval Jindřich Synek.

Jakub Husa je novou posilou kolínských hokejistů.
Navrátilec Jakub Husa: Musel jsem si na ten záhul v Kolíně zvyknout

Hřiště budou využívat zejména sportovní kluby a školy. Myšleno je ale i na širokou veřejnost. „Dá se říct, že je vlastně pro každého. Nechceme nikoho upřednostňovat. Dopoledne budou hřiště využívat žáci naší školy, odpoledne školní kroužky a sportovní organizace a také veřejnost,“ objasnil Jindřich Synek.

Vzhledem k tomu, že hřiště má i umělé osvětlení, dá se předpokládat, že bude hodně využíváno v podzimním i zimním období.

A takové sportoviště si zasloužilo parádní křest. Na něm se sešla celá řada učitelů a známých osobností, například zpěvák Stanislav Hložek, komik Milan Pitkin, fotbalový Internacionál Jaroslav Němec nebo nejslavnější exekutor pokutového kopu a legenda pražských Bohemians Antonín Panenka. „V zahajovacím tenisovém utkání zvítězila dvojice Hložek, Synek mladší nad Pitkinem s Němcem 6:4. Poté se měl ještě v nohejbalu představit Antonín Panenka, ale díky zdravotnímu stavu do zápasu nakonec nezasáhl. To byla škoda, protože na něho se lidé hodně těšili,“ řekl Synek starší.

Každý návštěvník nové hřiště ocení. Bohužel dlouho nezůstalo v plné kráse. Pár dnů po slavnostním otevření ukradli vandalové jeden stožár s umělým osvětlením.

„Smutné je, že něco budujete pro lidi a sami lidi to pak znehodnotí,“ posteskl si Jindřich Synek starší.

To je jediná kaňka. Samotné dílo je povedené.

Ilustrační foto.
Ženy vstoupily do 1. ligy vítězně, muži skončili na třetím místě