Pro Medvědy to byla šestá porážka z posledních sedmi duelů.

„Takový zápas se těžko hodnotí. Alespoň částečně jsme konkurovali pouze v první a poslední čtvrtině. Vůbec se nám nepodařilo pokrýt střelce z dálky. U všeho jsme byli pozdě, obrana nebyla dobrá. Na začátku druhého poločasu se nám podařilo snížit na deset bodů, pak jsme ale inkasovali během několika minut snad šest trojek a ta lavina se pak už zkrátka nedala nijak zastavit,“ posteskl si trenér Kolína Pavel Beneš.

„Týmu se dařilo střelecky. Naše procento střelby bylo tentokrát vážně vysoké. Je třeba přiznat, že Kolín nám to svým výkonem v obraně usnadnil. Začátek byl však z naší strany nejistý. Hlavně pod vlastním košem. Od třetí čtvrtiny šel ale i výkon obrany nahoru. Byl to povedený zápas. Všichni kluci si zahráli a dali nějaké body. Osobně jsem čekal, že střetnutí bude náročnější,“ uvedl trenér Olomoucka Predrag Benáček. 

Body: Váňa 31, Palyza 27, Douglas 18, Mikulic 6, Norwa 6, Goga 5, Močnik 5, Dudans 4, Sehnal 4, Dedek 3, Sychra 2 – Šafarčík 18, Machač 16, Thompson 13, Číž 12, Walton 8, Pajovič 6, Dlugoš 5, Bratčenkov 2, Šoula 2. Průběh: 29:25, 60:46, 90:58.

Z utkání BC Geosan Kolín - Svitavy 90:95.
Medvědi opět nezvládli dramatickou koncovku
Galavečer vyhlašování Nejúspěšnějí sportovec Kolína
ANKETA: Sportovec roku podle čtenářů Kolínského deníku