Kolínský tým odehrál doposud pět utkání, s bilancí dvou výher a tří porážek mu patří v neúplné tabulce soutěže osmé místo. Jindřichův Hradec na svou první výhru v nové sezoně stále čeká a s šesti porážkami je na posledním místě.

Kolínské žákyně vybojovaly ve finále MČR stříbrné medaile.
V dramatickém finále šampionátu vybojovaly žákyně stříbrné medaile

„Utkání na palubovce GBA Fio banka Jindřichův Hradec nebude určitě jednoduché, i když náš soupeř zatím v této sezoně nezvítězil. Nečeká nás nic snadného,“ upozornil kolínský asistent Filip Rytina.

„Tým soupeře táhne, zejména bodově, rozehrávač Dorn, na kterého si musíme dát pozor a nepustit ho do snadných pozic pro skórování,“ dodal.

Nováčka v Kooperativa NBL vede jako hlavní trenér Američan Gilbert Abraham a roli asistenta zastává jeho krajan James Rhoades. Manažerem týmu je pak ex-kolínský hráč Stanislav Zuzák, který před touto sezonou ukončil profesionální hráčskou kariéru.

Co se týče složení týmu, trenérská dvojice sází především na um rozehrávače Torina Dorna, ten je nyní dokonce nejlepším střelcem celé soutěže s průměrem takřka 23 bodů na utkání. Dále jsou na soupisce týmu další dva Američané, Camerona Gregoryho a Iana Steera a také hráč původem z Irska Chimobi Ikegwuruka.

Z českých hráčů dostává největší prostor na hřišti Lukáš Stegbauer, spolu s ním také Filip Novotný, Štěpán Borovka a Marek Welsch, který se k týmu připojil po pádu Svitav z nejvyšší soutěže.

Ilustrační foto
Kam za fotbalem: krajský přebor nabídne v neděli okresní derby