Los pro ně ale není příliš příznivý. Jede do Svitav a pak hraje třikrát doma. Jenomže postupně přivítá nejlepší týmy soutěže. Hned v tom prvním třetí Děčín.

„Děčín má letos skvělou sezonu, hraje velmi pohyblivý basketbal s výborným pohybem míče v útoku s velkým počtem clon na míč. Pokud chceme vyhrát a stále hřát naději na play-off, musíme si poradit s těmito clonami," řekl před zápasem trenér Kolína Predrag Benáček.

Kolín se v letošní sezoně utkal s Děčínem třikrát, pokaždé však odešel z palubovky jako poražený. V domácím souboji to ale bylo po velké bitvě (76:78).

Zároveň to byla poslední domácí porážka. Od té doby sbírá pouze samá vítězství. Za tři měsíce jich posbíral devět. Přidá proti Děčínu desáté?

„Děčín je jeden z nejbojovnějších týmů v lize a to se projevuje zejména na jejich kvalitním útočném doskoku, což je právě slabina našeho týmu v poslední době. V současnosti nám nezůstává nic jiného, než vyhrát co největší počet zápasů a s tím cílem jdeme do tohoto utkání," podotkl Benáček.

Zápas začíná ve středu v kolínské hale Spojů tradičně v 17.45 hodin.