„My jsme dneska chtěli zahrát pořádný basketbal a našim divákům ukázat, že nejsme náhodou tak vysoko, jak jsme, že tato sezona není náhoda. Věřím, že jsme to skvělým vítězstvím nad Nymburkem dokázali. Bylo to zasloužené vítězství. Kluci bojovali na hranicích svých sil," rozplýval se kolínský lodivod na tiskovce.

„Ale teď je to jen 1:1 a série se hraje na 3 výhry a já bych nechtěl, aby se moji hráči spokojili s tím, že je konec. Budeme bojovat dál a je ve hvězdách, co se může stát," naznačil ještě Benáček, že senzací nebylo dost. „Nymburk je nicméně i tak absolutní favorit," dodal střízlivě.

A po letmém pohledu do statistik ještě zdůraznil… „Nestává se běžně, že tým, který má 23 útočných doskoků, a to Nymburk měl, prohraje zápas. Ještě si musím udělat analýzu, proč jsme vyhráli," zasmál se nad statistikami Benáček. „Na ty doskoky si budeme muset dát větší pozor."

Stejně jako byl kolínský Benáček v nové roli, když hodnotil vítězný zápas Kolína proti Nymburku, tak pro Ronena Ginzburga bylo netradiční to, že hodnotil porážku. Jeho svěřenci v české lize letos prohráli v sobotu teprve třetí zápas.

„Myslím, že Kolín hrál dobře jak v útoku, tak v obraně. Vím, že je nebezpečný v těch chvílích, kdy se jeho oporám vede. A to byl právě ten sobotní případ, když Kolínští proměňovali těžké střely. My jsme naopak hráli špatně v obraně, dostali jsme 84 bodů, což je hodně. Teď už máme před sebou další zápas," naznačoval nymburský kouč Ronen Ginzburg, že je třeba se poučit z chyb a dívat se kupředu.

Stejně jako on byl v netradiční situaci na tiskovce, i na jeho svěřencích bylo vidět, že moc často neprohrávají. Na palubovce v závěru nedokázali udržet nervy na uzdě. Sokolovský s Nečasem se například dostali do potyčky s kolínskými hráči a druhý jmenovaný pak dokonce pořadateli, který upravoval plochu, vytrhl koště a praštil s ním mimo plochu.

„Nejsem si jistý, o čem teď mluvíte. Možná jsem to přehlédl. Neviděl jsem vše, co se na palubovce dělo. Nicméně zápas splňoval kritéria zápasu play off. Měl to dobrou atmosféru," reagoval Ginzburg na dotaz Deníku.