Ještě ve druhém dílu seriálu má Vyorálek viditelné šrámy na tváři. Vypadá to, že ho Homolka opravdu nešetřil. „No párkrát jsem do něj musel trochu ťuknout, aby to v televizi vypadalo věrohodně,“ směje se Honza s tím, že sám herec vše snášel statečně. „Je to sympaťák, pohodový chlap. Sešli jsme se dvakrát už před natáčením a trochu si zatrénovali. Připravit se na takové scény musíte,“ vypráví sedmatřicetiletý bývalý mistr Evropy amatérů i profesionálů v kickboxu.

Poslední dobou točí hodně věcí, kaskadéři Filmky se podílejí na obrovském počtu filmových či seriálových produkcí. A nejen ty z ostřejšího prostředí jako Rédl, Polda nebo Rapl, ale třeba i Božena, tedy seriál o nejlepší české spisovatelce Boženě Němcové.

Hokejový rozhodčí Jiří Ondráček
Kladenská stopa na olympiádě: Čárový sudí Ondráček si zapíská hokejový turnaj

Filmka (vznikla v 60. letech při natáčení slavného Limonádového Joea), je využívána rovněž produkcemi zahraničními, kde si Honza Homolka cení nejvíc své účasti při natáčení amerického snímku 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází. Vypráví o šesti amerických vojácích, kteří po pádu Kaddáfího režimu operují v Libyi. „To je podle mnohých opravdu výborný film, a jsem opravdu hrdý, že v něm vystupuji,“ hlásí borec, s nímž ve Filmce hraje také další Kladeňák Josef Jelínek, ale samozřejmě i stovky dalších protagonistů.

A dá se filmováním uživit, když jste kaskadérem? Homolka nahlas uvažuje, že to jde. „Záleží na období. Někdy je natáčení hodně, což je třeba teď, kdy absolutně nemám čas. Ale někdy je toho méně, jako třeba na počátku koronavirové krize. Celkově si myslím, že někteří kluci se asi filmováním uživí, já mám ale ještě další aktivity,“ připomíná, že je instruktorem bojových umění při roky prověřené SKS Areně v Kladně.

Nepřipraví se tam Honza Homolka ještě aspoň na jeden velký zápas v ringu či oktagonu? „Tajně doufám, že tak hloupý nápad už nedostanu,“ vyprskne smíchy a vážněji dodává, že nostalgie v něm někdy chuť vyvolá, ale na přípravu k zápasu by potřeboval moře času. „A ten opravdu nemám,“ dodává.

Mario Lička (v bílém) byl tady ještě protivníkem Hostouně, vpravo je i další navrátilec do dresu áčka Sokola  Tomáš Marek.
Bývalí reprezentanti Lička a Marek pomohou Hostouni