Do konce základní části letošního, již 17. ročníku LINE 2023, zbývají pouhá dvě kola. Po jejím skončení bude následovat nadstavbová část, která určí vítěze, další medailisty a konečné pořadí.

Z fotbalového utkání okresního přeboru Velký Osek - Zásmuky (2:0)
OKRES: Střelci se činili. Jediné Zásmuky nedokázaly skórovat

Ve vedení soutěže se momentálně drží Kaliči, kteří v dosavadním průběhu tohoto ročníku neztratili ani jeden bod.

„Nejtěsnější vítězství Kaliči zaznamenali ve druhém kole, kdy porazili obhájce trofeje, družstvo DIVY, o pouhých 17 kuželek,“ říká Jan Pelák, garant soutěží pro neregistrované, z Kuželkářského klubu Kolín a dodává: „Kaliči se mohou pochlubit i dvěma průběžně nejvyššími týmovými náhozy (oba 781) a mezi jednotlivci se v dobrém světle ukázal M. Čermák, který předvedl prozatím nejvyšší nához, jehož hodnota činí 281.“

Dva body na vedoucí pozici ztrácí družstvo KBS, které o body přišlo v utkání proti celku KII, kterému těsně podlehlo o 10 kuželek. Vzájemné utkání obou vedoucích celků bude k vidění v předposledním kole.

„Také KBS má na svém kontě dva zářezy v TOP 5 nejlepších týmových výkonů (3. a 5. pozice, 776 resp. 766). Mezi jednotlivci předvedl Suchánek dva vynikající výkony a jeho náhozy 279 a 268 se zařadily na 3. a 5. místo v TOP 5 jednotlivců,“ vypočítává dosavadní úspěchy družstva KBS Jan Pelák.

Jiří Fila (v modrém)
Kanonýr Deníku Jiří Fila: Radost kazilo zranění. Na oslavy nebyla nálada

Třetí příčku v průběžné tabulce drží družstvo pod názvem DIVY, jež prohrálo jak s prvními Kaliči, tak i s druhým KBS a na vedoucí celek tedy ztrácí 4 body.

„Také DIVY mají zápisy v obou TOP 5 tabulkách. Týmový výkon 769 byl čtvrtým nejlepším výkonem v dosavadním průběhu soutěže a v jednotlivcích, výkonem 280 poražených kuželek, drží Baško druhou příčku,“ připomíná Pelák.

Stejný počet bodů jako DIVY mají na svém kontě i Lachtani, kteří se však díky horšímu průměru poražených kuželek, nacházejí na pozici zajišťující maximálně bramborovou medaili.

„Lachtani dosud z trojice nejlepších družstev nehráli s vedoucími Kaliči a ani v tomto utkání se neočekává, že by body bral outsider,“ odhaduje výsledek utkání Pelák.

Do soubojů o medaili mohou zasáhnout ještě družstva TECOBOYS a KII, které mají na bronzovou příčku odstup pouhých dvou bodů.

(Pavel Holoubek)

Kolínští závodníci získali na prestižních závodech dvě vítězství.
Letošní ročník Youth Athletics ozdobily sprinterky