Kolín – Český Brod 2:3

Vstup do utkání se Kolínu povedl, minimálně chyboval a držel se soupeřem krok. Byl to naopak Český Brod, který 
v prostřední části setu domácím usnadnil cestu k vítězství v prvním setu.

Podobné to bylo ve druhé sadě. Kolín si díky dobré přihrávce podání vytvářel pěkné útočné kombinace, na které soupeř nedokázal reagovat. 
K nim se přidala i úspěšná obrana.

I ve třetím setu se hrál pěkný volejbal. Jenže za stavu 23:19 se téměř vyhraný zápas zlomil: soupeř po kolínských chybách vyrovnal a na domácí padla nervozita, která vyústila ve ztrátu setu. Frustrace z tohoto obratu se promítla i do čtvrtého setu, který Kolín rovněž prohrál.

Do tie-breaku domácí vystřídali nahrávače, hru to zlepšilo a v koncovce měl Kolín hned dva mečboly, jenže selhal v útoku na síti. A Český Brod tak zvítězil těsně 14:16.

Sestava: Tomíšek, A. Blažek, Gojný, Nutil, Havlíček, Vejdělek, Havel (libero). Střídali: Bartoš, Kopecký, Strnad. Sety: 19, 15, – 23, – 16, – 14.

Kolín – Český Brod 0:3

Do druhého zápasu Kolín zamíchal sestavou, začal však vlažně a velkého množství chyb se dopouštěli i starší a zkušenější hráči. Brzy přišlo tak první střídání na postu smečaře. Především vlastními hrubkami si Kolín sám prohrál první set.

Dál to nebylo lepší. Kolín za hosty zaostával ve všem, kolínské naděje v téhle fázi držel jen smečař Blažek, který se jako jediný dokázal prosazovat na síti i v těžkých pozicích. Ale nikdo jiný se nepřidal, a Kolín tak prohrál jednoznačně 0:3.

„Je potřeba pracovat na tom, aby naše výkony přestaly kopírovat pohyb houpačky. Stále se na našich výkonech projevuje malá herní vyzrálost a v klíčových okamžicích se nenajde na hřišti osobnost, která dokáže na sebe vzít tíhu odpovědnosti,'" prohlásil kolínský trenér Miroslav Šotola.

Tuto sobotu hraje Kolín další dvojzápas ve Vlašimi, 7. listopadu pak nastoupí doma proti Dobříši, aktuálně prvnímu celku tabulky. První utkání začíná v 11 hodin v hale Stap na Zálabí, druhé se hraje od 15 hodin.

Sestava: Tomíšek, A. Blažek, Kopecký, Nutil, Havlíček, Vejdělek, Havel (libero). Střídali: Bartoš, Gojný, Strnad. Sety: – 15, – 21, – 21.

(Bořek Volejník)