„Bylo vidět, že jde o všechno, takže se přišlo podívat i dost lidí a atmosféra byla dobrá," uvedl kapitán Českého Brodu Tomáš Cibulka. „Bohužel nám začátek moc nevyšel. Byli jsme laxní," přiznal.

To se také projevilo hned 
v prvních dvojicích, kdy domácí prohráli. Omluvou může být to, že na druhé straně stáli bratři Suchých, bývalí mistři Evropy. Jenomže ani ve druhé dvojici to nevypadalo dobře. Duel nakonec dospěl až do třetího setu. „Druhá dvojka to se štěstím otočila. Ve třetím už prohrávala o dva body, můj brácha na druhé straně ale špatně přijal a tím dostal naše kluky do hry," oddychl si Tomáš Cibulka.

Na řadu poté přišly zápasy trojic. „Jako první nastoupila naše silnější. Čekali jsme, že se to konečně zlomí na naši stranu, bohužel se tak nestalo a po špatném výkonu prohrála," posteskl si Cibulka.

Obrat nepřišel ani v následujícím zápase. „V prvním setu jsme vedli 8:6, bohužel pak se udělalo zle Cmíralovi, já tak musel na blok, přitom normálně neblokuju. Byli jsme rozhození a nakonec prohráli nula dva na sety," podotkl Cibulka.

S Českým Brodem to nevypadalo vůbec dobře. Stav 1:3, navíc utkání singlů, a to je vždy nevyzpytatelné. Sýkora však přetěžkou roli zvládl a nakonec ve třech setech zvítězil. Domácí opět žili. Jenomže v dalším utkání trojic se podle papírových prognóz měli radovat hosté.

Realita však byla jiná. „Ve třetím setu za stavu 9:9 složil Vokáč míč na lajnu a my se mohli radovat," potěšilo Cibulku. „Od vítězného singlu to opět 
v našem týmu začalo žít. Navíc se chytli i lidi," dodal.

Stav 3:3 ale nevydržel dlouho. Další českobrodská trojice si totiž v klidu se svým soupeřem poradila a rázem to bylo 4:3. Na řadu přišly obrácené dvojice. V té první se ale radoval soupeř. „Tady jsme hráli 
s bráchou proti sobě. Zápas nakonec dospěl do třetího setu, v němž jsem za stavu 9:9 měl míč na noze, bohužel jsem ho nechytil. Byl jsem z toho pěkně naštvaný," sypal si popel na hlavu Tomáš Cibulka.

Nervydrásající duel měl hororovou zápletku. Musel rozhodnout až poslední zápas. V něm proti sobě nastoupili bratři Suchých a za domácí Janík s Kaděrou. Zatímco jiní by v takové situaci omdlévali, oni si s těžkou situací poradili s noblesou a své soupeře po výborném výkonu jasně porazili. „Kluci zahráli fakt výborně," pochválil je kapitán. „Klíčové momenty zápasu bych viděl ve druhé vyhrané dvojici, kdy to bylo nula jedna a pak utkání singlistů, kde bych chtěl pochválit Sýkoru," konstatoval Tomáš Cibulka.

Český Brod tak v sérii hrané na dva vítězné zápasy vede 1:0. Potvrdí extraligovou příslušnost již v sobotu v Čakovicích? Jestli ne, rozhodující mač se odehraje další sobotu v Českém Brodě.