Benátky nad Jizerou – Kolín 1:3 (3. zápas)

Domácí, kteří hráli takříkajíc o vše začali velmi opatrně. A ni Kolín se do ničeho příliš nehnal. Nikdo nechtěl udělat chybu a jako první inkasovat. Na první branku se tedy čekalo až do pětadvacáté minuty.

V početní převaze využil svého postavení před bránou benátecký Šulc a  pustil svým svěřencům do žil pěknou dávku sebevědomí. Jenže Kolínští udeřili rychle taky, a to rozhodlo. Sedmdesát sekund před koncem druhého dějství se z mezikruží napřáhl Pospíšil, který do zápasu nastoupil ze zraněným kotníkem, a nemýlil se.

Jeho branka vzala domácím vítr z plachet a ti už ho ani nenašli. Naopak Kolínští. Ti dlouho nechávali Benátecké v naději, ale pak na konci třetí patnáctiminutovky udeřili a bylo vymalováno.  Domácí nespasila ani hra bez gólmana.

„Zápas byl od prvních dvou duelů dost rozdílný. Výrazně ubylo vyloučení na obou stranách, což hlavně bralo vítr z plachet soupeři, protože všechny góly, které jsme v sérii dostali byli z přesilových her. Hrálo se taktické utkání. Nikdo nechtěl udělat chybu jako první, proto utkání nebylo tolik divácky atraktivní,“ komentoval utkání vedoucí Kolína Vítek Košnar.

„První chybu jsme sice udělali my, ale naše týmová hra, disciplinovanost a trpělivost přinesla vítězství. Nesmím zapomenout pochválit i výkon dvojice rozhodčích Hochman, Řidka, kteří odpískali zápas výborně, což bylo pro nás hlavně u prvního jmenovaného velikým překvapením,“ doplnil.


Branky: Pospíšil Petr, Mejzr. Třetiny:  0:0, 1:1, 0:2.
Kolín: Křivánek – Bášti, Petr, Volavka, Glaser – Marek, Novotný, P. Skořepa, Mejzr, Pospíšil, J. Kunášek, Teplý, Homolka, Červinka.

Čtvrtfinále vyřazovacích bojů II. NHL začíná příští víkend. Kolín sehraje úvodní dvojici utkání na hřišti soupeře. Protivník Kolína  vzejde z dvojice Mladá Boleslav – Kelti Nižbor.