HC Kolín - Kutná Hora 28:23

I přesto, že Kutná Hora je beznadějně poslední, získala své doposud jediné vítězství právě s Kolínem. I proto chtěli domácí v utkání dokázat, že jejich házenkářské kvality výrazně převyšují sousedy 
z Kutné Hory a podzimní prohru jim vrátit i s úroky.

Do utkání vstoupili lépe hosté a hned na začátku vstřelili několik rychlých branek za sebou. Ve druhé minutě vedli 2:0, pak 3:1 a až do dvanácté minuty byla Kutná Hora stále o krůček vpředu.

Poté Kolín vyrovnal na 5:5. Toto vyrovnané skóre trvalo až do 25.minuty. Pak domácí donutili hosty k několika lehkým ztrátám a svým rychlým přechodem odskočili až na poločasový rozdíl 16:12.

Na začátku druhého poločasu Kolín navázal na výkon 
z konce prvního poločasu a najednou to bylo 19:12. Rozdíl sedmi až osmi branek si Kolín udržoval až do 53. minuty. Závěr domácí úplně nezvládli a neproměnili několik vyložených šancí a dovolili hostům korigovat výsledek na pro něj přijatelných pět branek a konečné skóre 28:23.

V utkání se nejvíce prosazovali za domácí Jakub Semenec, autor osmi branek, a Rosťa Souček, ten vsítil sedm branek. Kuba Semenec s přehledem proměňoval sedmimetrové hody a předvedl i několik efektních proskoků na brankoviště. Rosťa Souček se naopak prosazoval z rychlých útoků a ze své pozice křídelníka.

„Utkání jsme měli pod kontrolou. Zvrat nastal po změně obrany, kdy jsme sáhli k poloosobní obraně na M. Kůrku. V tu chvíli začali hosté zmatkovat a nám umožnili naši rychlejší hru a jednoduché branky. To rozhodlo. Rozdíl ve skóre mohl být výraznější, ale ke konci jsme ztratili koncentraci a udělali zbytečné chyby. To je škoda," řekl po utkání trenér Kolína Petr Vízner.

Sestava a branky: M. Sauer, Šimáně – Semenec 8, Souček 7, Pazdera 5, Kaisner 3, P. Prachař 3, R. Sauer 2, Doležal, Capouch, Malý, Andrlík. Poločas: 16:12.

(Pavel Prachař)