Vršovice - Kolín 27:26

Jarní odvetné utkání proti celku Sokolu Vršovice na jeho palubovce bylo po celý průběh vyrovnané a vedení se několikrát přelilo z jedné strany na druhou. Domácí Vršovice potvrdili dobrou jarní formu a Kolín naopak ukázal, že žádný zápas pro něj není ztracený a bojuje, i když se mu zrovna nedaří.

Po vyrovnaném začátku utkání Kolín poprvé odskočil až v patnácté minutě, kdy vedl 7:5. Domácí družstvo ovšem tentokrát nespěchalo s vyrovnáním a taktickou hrou skóre nejenže srovnalo, ale poprvé odskočilo o dvě branky na 11:9 ve dvacáté páté minutě. Potom se družstva střídala ve střílení branek na poločasové skóre 13:12 pro Vršovice.
Začátek druhého poločasu zastihl v lepší formě hostující házenkáře. Kolínští hráči během čtyř minut otočili výsledek utkání na 13:15. Domácí odpověděli jednou brankou a hosté přidali další dvě a stav byl v jedenácté minutě 14:17.

Poté se opět chvíli hrálo podle domácích not. O pět minut později bylo vyrovnáno 18:18. Brankové hody pokračovaly až do stavu 21:21. V té chvíli doslova zavřel branku domácí gólman Červenka a Vršovice tak odskočily na rozdíl tří branek. Tento rozdíl vydržel až do dvacáté šesté minuty, kdy byl stav 26:23.

Poté se domácí dopustili tří technických chyb ve snaze udržet vítězný výsledek a hosté srovnali patnáct vteřin před koncem na 26:26.

Drama vrcholilo. Vršovice měly ještě naději na vstřelení vítězné branky a vrhly všechny síly do útoku. Kolínským hráčům se podařilo zabránit jakémukoliv ohrožení svatyně před vypršením hrací doby. Spolu s posledním faulem zazněla závěrečná siréna. Rozhodčí pak nepochopitelně, po dohodě s domácí časomírou, vrátili čas o tři vteřiny zpět a nechali ze vzdálenosti 10 metrů rozehrávat volný hod. Po rozehrání a Pazderově střele na branku padla rozhodující vítězná branka domácích Vršovic.

I tato branka byla ale sporná, jelikož padla odrazem od dvou tyčí a než se balon dostal celým objemem za brankovou čáru, několik vteřin uběhlo. U těchto situací téměř vždy rozhoduje domácí časoměřič. Ten také pod tlakem branku uznal. Konečný stav utkání tak byl 27:26 pro Vršovice.

„Celý zápas jsme hráli špatně v obraně. Nefungovala součinnost bloků a našich gólmanů proti střelám z delší vzdálenosti. Nebyli jsme dostatečně agresivní na domácí spojky. Je vidět, že nám chybí dostatečný trénink. I tak tam byla nějaká pozitiva,“ uvedl trenér Kolína Ladislav Prachař.  „V posledních minutách jsme využili naší zkušenosti a stáhli tříbrankový náskok. Ten závěr raději nebudu komentovat. Je to škoda, zápas měl skončit dělbou bodů. Navíc konkurenční Jablonec i Ústí svoje zápasy nezvládly, takže jsme se mohli vrátit do boje o druhé místo. Ještě, že to je jenom sport,“ dodal Ladislav Prachař.

Sestava a branky: M. Sauer, Šimáně –  Kaisner 7,  Souček 5, R. Sauer  4,  P. Prachař  3, Řebíček  3, Svoboda 2, Pokorný 2, Malý, Mirtl, Pazdera, Capouch, Hovorka. Poločas: 13:12.

(Pavel Prachař)