„Do zápasu jsme šli s jediným cílem, a to vyhrát, neboť jsme znali výsledky pátečních zápasů, kde bohužel všichni naši soupeři kolem nás v tabulce vyhráli. Až šest týmů bojuje o udržení, kdy ve hře je stále ještě jedna sestupová pozice. Tým Brandýsku je z této skupiny zatím nejhůře, ale ještě stále zbývají dvě kola a nic není rozhodnuto. My musíme ještě alespoň jednou vyhrát," uvedl trenér Kolína Michal Škopek.

Utkání začalo oboustranně ve vysokém tempu. Brandýsek to se záchranou myslí také zcela vážně a od prvních minut se hra přelévala ze strany na stranu.

„Naší největší oporou v tomto zápase byl jednoznačně Jirka Kašpar v brance, který nás v důležitých okamžicích hodně podržel. Myslím, že jsme měli více ze hry, byli víc nebezpeční, ale soupeř si dokázal vypracovat víc jasnějších gólovek. To jsme ale právě díky Kašparovi ustáli," podotkl Škopek.

Vše podstatné se událo v prvním poločase, kdy padly všechny branky.

„Hosté se sice ujali vedení v 7. minutě z ojedinělé šance, ale nám se podařilo brzy vyrovnat. V narůstajícím tlaku jsme bohužel vytvořili chybu a soupeř opět trestal. Až v závěru poločasu jsme dokázali obrátit výsledek a to ještě neproměnili trestný kop," dodal Škopek.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Rozdíl byl akorát v efektivitě. Nikdo ze soupeřů již nenašel recept na výborné brankáře.

„Druhý poločas se hrál opět ve velmi vysokém tempu a hra převyšovala průměr divizní úrovně. Hosté se snahou něco vymyslet přistoupili osm minut před koncem zápasu ke hře power- play, ale tu jsme dokázali ubránit a tak důležité body zůstaly u nás doma," oddechl si Škopek.

Další utkání hraje Kolín v pátek, kdy hostuje na půdě pátého Hraslu Slaný (19.15).

Branky: Linhart, Slezák, Kotek, Navrátil. Poločas: 4:2.
Kolín: Kašpar – Navrátil, Funda, Šváb, Hejduk, Kotek – Slezák, Linhart, Kovařík, Živný.