„Proběhlo soustředění na Kypru, někdo byl individuálně na Malorce, většina lidí se pak sešla  v Chorvatsku. Bylo to pestré a různorodé. Absolvovali jsme kontrolní závody na Istrii i v italském Nalles a brzy nás už čeká opravdu vážný start, Český pohár v Teplicích. Prvním vrcholem pak bude světový pohár horských kol v Novém Městě," uvedl manažer Jan Slavíček.

Poprvé se kolínská formace představuje jako UCI Moutain Bike Team, což je pro závodníky i realizační tým velká výzva. „Na soupisce je sedm lidí, Tomáš Paprstka, Filip Eberl, Vendula Kuntová a junioři Elena Vaníčková, Daniela Březinová, Lukáš Kunt, Jaroslav Vojíř. Ještě tři místa jsou volná a doufáme, že si svými výkony ještě někdo řekne 
o dopsání,"  podotkl Slavíček.

Kalendář Remerx-Merida Teamu Kolín zahrnuje vedle domácích klání i UCI Junior sérii, světové poháry a pro většinu závodníků by vrcholem mělo být mistrovství Evropy či světa. „Rok 2014 odstartoval Tomáš Paprstka vítězstvím v cyklokrosovém Českém poháru a osmým místem na mistrovství světa. Věříme, že se našim závodníků podaří na tyto výsledky i letos navázat," dodal Slavíček.