„Výhry jsou samozřejmě potěšující, zvedají sebevědomí, ale náš výkon má ještě rezervy," uvedl trenér Predrag Benáček.

Proti Brnu nějaké byly, lepší okamžiky ale převládaly. „Stejně jako výhra mě těší i to, že se nikdo nezranil. Marodka se nám vyprazdňuje a to je dobře. Na začátku přípravy jsme z různých důvodů hráli bez čtyř hráčů," podotkl Benáček.

Kolín se s Brnem potkal podruhé a podruhé zvítězil výraznějším rozdílem. Od začátku si budoval náskok. Po prvním poločase byl desetibodový. Po změně stran sice Brno dotahovalo, Kolín však o vedení nepřišel. Naopak, náskok navyšoval. Nakonec z toho byla výhra o dvaadvacet bodů.

„Splnili jsme úkol, vyhráli jsme a skoro všichni hráči nastoupili. Hráli dobře z obrany, hlavně ve druhém poločase. Díky tomu jsme dali několik lehkých košů z protiútoku. Kluci ale ještě nejsou v optimální formě. Udělali několik lehkých chyb. Třeba když šli do protiútoku, tak jim rozhodčí odpískali kroky. Je pořád na čem pracovat. Do začátku soutěže to všechno snad vyladíme," dodal Benáček.

Ten, kdo zavítal do haly Spojů, mohl na vlastní oči vidět jednoho nováčka. Dres Medvědů oblékl Rob Poole. „Je to Američan, který hrál v Polsku. Je to kamarád Kerra. Ale situace je taková, že jsme ho zkusili ve hře. Ale to je vše. Absolvuje s námi pár tréninků. Když tady s námi je a byl, tak jsme ho chtěli vidět v zápasovém rytmu," řekl Predrag Benáček.

Soupisku by tedy doplnit neměl. Ta už je tak nabitá. Proti Brnu mělo dres dvanáct hráčů a to ještě dva byli v civilu. „Dlouho se nám nestalo, aby na hráče nezbyl dres," poznamenal s úsměvem Benáček.

„Ale to mě těší. Hráči chtějí hrát za Kolín, a to mě těší," zdůraznil Benáček.

Další přípravné utkání hraje Kolín v sobotu. Na domácí palubovce od 17 hodin hostí rakouský Klosterneuburg.

Sestava a body: Kerr 24, Skinner 15, Vocetka 14, Bakič 11, Machač 8, Horák 8, Hunt 4, Bálek 4, Poole 3, Rovenský, Ličartovský, Harčár.