FBC Pitbulls Kolín - FBC TAGO MAGO B 7:3

V prvním utkání vstoupil Kolín do utkání aktivně a odměnou mu byla první branka, kterou zaznamenal v druhé minutě kapitán Smejkal. Vedení Kolínu vydrželo do poloviny třetiny, kdy obránci nepokryli dorážejícího hráče, který se nejlépe zorientoval v brankovišti.

Remízový stav netrval dlouho, Kolín se znovu vrhl do útoku a podruhé v utkání se v utkání prosadil v osmé minutě Smejkal.
Druhá třetina začala přesilovkou Kolína, velkou šanci si ovšem jeho hráči nevytvořili. Branky se dobře hrající tým Kolína dočkal v čase 6:33, prosadil se David Horák. Ve florbale se ovšem výsledky mění každým okamžikem a
o tři vteřiny později byl náskok Kolína znovu pouze jednobrankový. Těsný výsledek ovšem netrval dlouho,
o chvíli později se prosadil Tomáš Horák. V závěru třetiny dostal Kolín výhodu přesilovky a beze zbytku ji využil, když svůj hattrick završil Smejkal .

A úplný závěr druhé třetiny byl pro Kolín ještě veselejší, o 18 vteřin později se prosadil Tomáš Horák.

Třetí třetinu měli v režii kolínští hráči i přes inkasovanou branku soupeře. Tomáš Horák vstřelil svou třetí branku zápasu a Kolín si svůj náskok až do konce pohlídal. Nakonec zvítězil 7:3. „V tomto zápase jsme konečně začali hrát to, co jsme chtěli již od první minuty a ve výsledném skóre to bylo i znát," uvedl trenér Kolína Pavel Kubka.

Branky: Smejkal 3, T. Horák 3, D. Horák. Třetiny: 2:1, 4:1, 1:1.

FBC START 98 B - FBC Pitbulls Kolín 7:6

Kolín vstoupil i do druhého utkání proti Startu aktivněji než soupeř. Ačkoliv hráči Startu rychle napadali rozehrávku Kolína, dokázali se jeho hráči prosadit, a to hned dvakrát. Hned v první minutě se prosadil kolínský Kubka a hned za pět minut ho následoval Hodan.
Kdo by čekal, že Kolín zklidní hru a pokusí se přidat další branku, ten by se mýlil. O pár minut později bylo srovnáno a začínalo se od začátku. Vedení na stranu Kolína vrátil agilní Kukal.

Dvoubrankové vedení na začátku druhé třetiny znamenala využitá přesilovka, kdy se přesně trefil Chyba. Soupeř se opět ale dokázal přiblížit na rozdíl jediné branky, ale dobře hrající Kukal vykřesal naději na nadějný výsledek.

FBC Start ale na konci druhé třetiny dotáhl na rozdíl jednoho gólu. Ani ve třetí třetině přetahovaná nekončila. Nejprve zvyšoval kolínský Hodan na 6:4. Styl hry se ovšem změnil a Kolín se až příliš stáhl do obrany. Soupeř toho využil a o pár minut již na světelné tabuli svítilo vyrovnané skóre.

Nad Kolínem se začala stahovat mračna a nebylo to ještě vše. Hrůzné tři minuty pro Kolín uzavřeli hráči Startu
v čase 7:53, kdy zvyšovali na 7:6.

Trenéři Kolína reagovali vystřídáním brankáře, aby dodali týmu impuls, ale protože byl v závěru zápasu vyloučen Psota, na vyrovnání se už nezmohl.

„Tento zápas nám úplně stoprocentně nevyšel, ale je třeba uznat, že soupeř byl velice kvalitní," řekl po utkání  trenér Pavel Kubka.

Branky: Hodan 2, Kukal 2, Kubka, Chyba. Třetiny: 2:3, 2:2, 3:1.
Sestava: Cimpl, Skála – Hodan, Hlavatý, D. Horák, Psota, Vavrinec – Kubka, Cícha, T. Horák, Smejkal, Kukal, Chyba.

(Marek Cimpl)