Břevnov – Kolín 5:6

V prvním utkání vyšel úvod herně lépe Břevnovu, který si vytvořil několik příležitostí, branku ovšem nevsítil a naopak Kolín využil hned svou první šanci. Branku vstřelil na začátku třetí minuty Vokál a Pitbullové vedli.

Vedení nevydrželo Kolínu dlouho, hráči Břevnova procházeli obranou Pitbullů velice snadno a dokázali zanedlouho vyrovnat. Vyrovnaný stav neznamenal zásadní zlom v průběhu první třetiny. Kolín se tlačil do útoku, vytvářel si šance, které ovšem nebyly příliš nebezpečné, naproti tomu hráči Sokola podnikali rychlé protiútoky, které jim 
v utkání nepříliš koncentrovaná obrana Kolína dovolovala poměrně často. Změnu skóre přinesla 14. minuta, kdy Břevnov opět přehrál obranu Kolína a šel do vedení.
Do druhé třetiny vstoupili Pitbullové s jasnou snahou 
o zvrat v utkání. Přes opakované šance vyrovnávací branky nedosáhli a soupeř dokázal opět potrestat chybu 
v rozehrávce, kdy po zvládnutém protiútoku dával do prázdné branky Šust.

Kolín nedokázal reagovat, vytvořil si sice platonický tlak, ze kterého pramenilo několik příležitostí, ale snížení nepřišlo. V závěru třetiny navíc vyšla Břevnovu rychlá akce v útočném pásmu a vedl již o tři branky.

Do třetí třetiny Kolín vstupoval s cílem utkání minimálně zdramatizovat. Tento cíl začal plnit již v první minutě. Kapitán Kukal dokázal svoji střelu dostat za záda brankáře Břevnova. Ze snížení se Pitbullové neradovali dlouho, již za minutu vedl Břevnov znovu o tři branky.

Kolín poté zlepšil hru a snažil se o rychlou korekci výsledku. Za svou snahu byl odměněn v polovině páté minuty, kdy se prosadil Kubka. Snaha o vyrovnání byla patrná, a navíc byla umocněna 
v polovině osmé minuty, kdy na trestnou lavici putoval hráč Břevnova Toman. Kolín se usadil v útočném pásmu a nabídnutou výhodu dokázal rychle využít. K míčku se za brankou dostal Novotný a nádhernou technickou finesou nedal brankáři Břevnova šanci.

V téže minutě se Pitbullům podařilo dokonce vyrovnat, kapitán Kukal se opřel do střely a tvrdá rána si našla cestu až do branky Sokola. Zápas, který se zdál již rozhodnutý, tak sliboval napínavý závěr. Břevnov se po ztrátě vedení dostal do dvou solidních šancí, ale branku nevstřelil. Naopak Pitbullové ukázali, jak se rychlé protiútoky proměňují. Ve středu hřiště se míčku zmocnil Kukal, postupoval sám na brankáře a dokázal se rychlou kličkou prosadit. Závěr utkání nabídl šance na obou stranách, skóre se ovšem již neměnilo. Kolín si tak po skvělém závěru připsal těsně vítězství a další tři body do tabulky.

Branky: Kukal 3, Kubka, Novotný, Vokál. Třetiny: 2:1, 2:0, 1:5.

S Orkou si vylepšili skóre

Kolín – Orka B 15:1

V utkání proti celku Orka B byl Kolín jasným favoritem. „Bylo důležité, aby nedošlo 
k sebemenšímu podcenění soupeře," podotkl trenér Petr Vrána.

A nedošlo. I když v úvodu zápasu se Pitbullové nemohli střelecky prosadit, a dokonce dovolili soupeři pár šancí, se kterými si ovšem brankář Šamánek poradil. Poté se už Kolín střelecky probudil a svou první branku za „A" tým v sezoně vsítil důrazný Valášek. Do konce třetiny si Kolín vytvořil další příležitosti a přidal i branky. Postupně se trefili Kubka, Novotný v přesilové hře a Chyba.

I druhá část byla v režii Kolína, mezi střelce se zapsali Novotný, Kubka, Kukal, Chyba a hattrick uzavřel Novotný. Závěrečná část nabídla stále stejnou podívanou jako třetiny předchozí, Kolín útočil a soupeř se bránil. Jubilejní desátou branku vsítil a hattrick uzavřel Kubka a po něm se prosadili ještě Psota, Valášek, Chyba (hattrick), znovu Valášek (hattrick) a Novotný, pro něhož to byl dokonce čtvrtý gól v zápase.

Ale i soupeř se nakonec dočkal branky a jinak bezchybně chytajícího Šamánka připravil o čisté konto. Konečné skóre bylo 15:1 pro Kolín, který tak potvrdil roli favorita. Po šesti odehraných zápasech je Kolín v čele soutěže s plným počtem 18 bodů.

Branky: Novotný 4, Chyba 3, Kubka 3, Valášek 3, Kukal, Psota. Třetiny:  4:0, 5:0, 6:1.
Sestava: Cimpl, Šamánek – Horák, Psota, Skoták – Chyba, Novotný, Kubka, Kukal, Valášek, Vokál, Cícha.

Tabulka

1. FBC Pitbulls Kolín 6 6 0 0 18

2. SK Florbal Benešov 6 5 0 1 15

3. FbK Wildcats Praha 4 4 0 0 12

4. Floorball Club Falcon 4 3 1 0 10

5. FBC Texas 6 3 0 3 9

6. Florbal Team Nebušice 6 3 0 3 9

7. AC Sparta Praha Florbal B 6 2 1 3 7

8. FT Sokol Břevnov 4 2 0 2 6

9. Athletics Praha B 6 2 0 4 6

10. Tatran Střešovice C PragueViking 6 2 0 4 6

11. TJ Sokol Mukařov - Tago Mago B 6 2 0 4 6

12. VŠSK MFF Praha 6 1 0 5 3

13. TEMPISH Orka B 6 0 0 6 0

(Marek Cimpl)