Úvod zápasu proti Spartě Praha B nabídl opatrný florbal, ani jeden z týmů si nevypracoval výraznější šance. Převaha se postupně začala dostávat na florbalky Kolína, protože hráči Sparty se uchylovali spíše k nahazování míčků, se kterými si kolínská obrana dokázala poradit.

Změna skóre přišla na začátku 11. minuty a překvapivě se do vedení dostali Pražané. Po jedné z nepovedených útočných akcí Kolína se vydali do protiútoku a za brankou Pitbullů čekající útočník Sparty neměl problém zasunout míček k levé tyči – 1:0. Branka Pitbully doslova zmrazila. O chvílí později nedokázali odehrát míček od své branky po zblokovaném volném úderu – 2:0. Tragickou dvouminutovou pasáž pro Kolín završili hráči Sparty ještě třetí brankou po dobře zvládnutém protiútoku – 3:0.

Do druhé části vstoupili Pitbullové s jasným cílem výsledek co nejdříve zvrátit ve svůj prospěch. Již úvodní minuta naznačila vývoj třetiny. Nejprve se před brankou Sparty zorientoval Kubka – 3:1, a o pár vteřin později krásnou střelou do horního rohu korigoval na rozdíl jediné branky Vavrinec – 3:2. Kolínu vyšla úvodní pětiminutovka druhé části na výbornou, na začátku 6. minuty již vedl 5:3, do statistik se zapsali Hodan, Kukal a Vavrinec. Po páté brance si vzal trenér Sparty oddechový čas, ovšem směřování zápasu drželi pevně v rukou nadále Pitbullové. Byli aktivnější a snažili se o vstřelení další branky. Té se ovšem dočkali Sparťané, když jim vyšel ojedinělý protiútok – 4:5. Kolín nepřipustil drama a na opětovný rozdíl dvou branek upravil tvrdou ranou Novotný – 4:6. V závěru třetiny se Kolín musel bránit při vyloučení Kubky, ale Sparta šanci nevyužila.

Třetí třetina slibovala napínavý průběh, kdy se vzhledem k předchozímu vývoji mohlo skóre přiklonit na jednu i druhou stranu. Kolín ještě začínal třetinu v oslabení, ale nedovolil soupeři ohrozit svoji branku. Naopak dokázal sám skórovat, v útoku krásně zakombinovali Hodan s Novotným a druhý jmenovaný se brankově prosadil – 4:7.
Bohužel pro Kolín po návratu na hřiště putoval na trestnou lavici Kubka znovu, tentokrát za sekání. Druhá přesilová hra v krátkém čase byla ze strany Sparty nebezpečnější, se střelami si brankář Kolína dokázal poradit. Po přečkání i druhého oslabení se Kolín vrátil do hry a v 6. minutě přidal další branky – Kukal a Chyba – 4:9. Závěrečných pět minut střetnutí nabídlo čtyři branky a jedno neproměněné trestné střílení. Na straně Kolína se prosadili Vokál a Vavrinec a uzavřeli účet zápasu na 6:11.

„Byli jsme lepším týmem a kromě nepovedené první třetiny jsme měli zápas ve své režii. Do tabulky jsme si tak připsali zaslouženě tři body," uvedl trenér Kolína Petr Vrána.

Utkání s Benešovem nabízejí vyrovnanou partii, kdy výsledek střetnutí mohou ovlivnit i drobné chyby. Trenér Vrána vybízel hráče k maximální koncentraci, ovšem začátek zápasu vypadal, že jsou Pitbullové ještě v šatně. Již ve čtvrté vteřině šel Benešov do vedení, když po vyhraném vhazování prošli jeho hráči snadno obrannou Kolína a nedali brankáři šanci – 0:1.

Kolín se nemohl dlouho vzpamatovat a jen díky brankáři Šamánkovi v kombinaci s nepřesným zakončováním soupeře neinkasoval podruhé. Šanci na vyrovnání dostal Kolín v 8. minutě, kdy byl na trestnou lavici poslán Klouček. Pitbullům se však nepodařilo vytvořit si stabilní tlak a ani brankové příležitosti. Po přesilové hře Kolína se opět více do hry začal dostávat Benešov. Překvapivě se Kolínu podařilo ve 12. minutě vyrovnat. Vokál dobře přečetl situaci a dokázal podstřelit brankáře – 1:1.

Druhá část, do které se šlo za vyrovnaného stavu, nabízela atraktivní podívanou. Na začátku třetiny dostal Benešov výbornou šanci na vstřelení branky. Novotný přehnal útočnou snahu a při snaze dostat se k míčku nešťastně zasáhl soupeře do hlavy a byl vyloučen na pět minut. Benešov se usadil v pásmu Kolínu, jeho obranná čtveřice ovšem odolávala. Když už se blížil čas Novotného návratu z trestné lavice, padla branka. Možná překvapivě ji nevstřelil Benešov, ale Kolín. Hodan se dokázal dostat do útočného pásma a Pitbullové vedli 2:1.

Druhá třetina celkově vyšla lépe Kolínu. Do dvoubrankového náskoku šli Pitbullové zásluhou Kubky –  3:1. Rozhodčí v utkání nešetřili tresty na pět minut, a tuto výhodu dostal i Kolín. V dlouhé početní výhodě ukázal Kolín soupeři, jak tuto situaci využít, branku vsítil Kukal – 4:1.

Třetí třetinu začal Kolín v pokračující početní výhodě a mohl tak pomýšlet na navýšení svého náskoku. Ve vlastní přesilové hře k tomu sice nedošlo, ale po návratu vyloučeného Kloučka se ve 3. minutě prosadil Hodan – 5:1. Čtyřbrankové vedení nevydrželo Kolínu dlouho, když se na začátku čtvrté minuty do střelecké listiny zapsal Chrpa – 5:2. Polevení na straně Pitbullů netrvalo dlouho a již v 8. minutě byl rozdíl ve skóre pětibrankový. Branku zaznamenal rychlou a umístěnou střelou Psota a střelecký účet Kolína uzavřel Hodan – 7:2. Do konce střetnutí nabídly oba týmy ještě několik hezkých šancí a výsledek utkání uzavřel ve 12. minutě hráč Benešova Chrpa – 7:3.

Kolín v utkání se silným soupeřem ukázal své kvality a ačkoli mu opětovně nevyšla první třetina, dokázal zvítězit a zaznamenat důležité tři body, což ho posunulo do čela tabulky.

Statistika

Sparta B – Kolín 6:11

Branky: Vavrinec 3, Kukal 2, Novotný 2, Hodan, Chyba, Kubka, Vokál. Třetiny: 3:0, 1:6, 2:5.

Kolín – Benešov 7:3

Branky: Hodan 3, Kubka, Kukal, Psota, Vokál. Třetiny: 1:1, 3:0, 3:2.
Sestava: Cimpl, Šamánek – D. Horák, Psota, Skoták, Vavrínec – Chyba, Kubka, Kukal, Novotný, Hodan, T. Horák, Vokál, Cícha.

(Marek Cimpl)