Divize

Mužský A tým FBC Pitbulls Kolín čekal v divizi souboj proti rezervám superligových a prvoligových týmů. TJ Sokol Královské Vinohrady B se tradičně prezentuje kombinační hrou s pohledným a nebezpečným přechodem do útoku. Ovšem tentokrát kolínští hráči na palubovce soupeře drželi po většinu utkání míček na svých hokejkách a dařila se kombinace do zakončení. Vinohrady sice vstoupily do utkání lépe a na konci třetiny se prosadil Švejda, ale hned v první minutě prostřední části odpověděl nekompromisní ranou Reithar. Vinohrady šly v přesilové hře znovu do vedení, ale Chyba a Malínský otočili vývoj utkání. Ve třetí třetině zvyšoval na 4:2 pro Kolín opět Reithar a prosadili se také Novotný a znovu Chyba. Zasloužená výhra 6:2 proti silnému soupeři.

V dalším zápase čekal Kolín výjezd do Kladna a souboj s týmem Kanonýři Kladno B. Papírově měl být Kolín jasným favoritem, ale předzápasové prognózy často vezmou rychle za své. Ovšem první třetina napověděla, že by se mělo hrát podle kolínských not. Do poloviny úvodní části se prosadili Chyba a Novotný. Kladno sice efektně a efektivně snížilo freestylovým trikem Leipnera, ale do pauzy ještě dvakrát udeřil Vrána. Leipner ve druhé třetině sice předvedl zpoza branky další gólový freestyle trik, ale kolínská odpověď na sebe opět nenechala dlouho čekat. Nejdříve si srazil prudkou přihrávku Kukala na Cíchu do vlastní branky Brynda a následně Cícha přidal další gól přesnou ranou od mantinelu. Do šaten se šlo za stavu 7:2 pro Kolín, když se ještě prosadil Chyba. Kladno v polovině závěrečné části snížilo, ale Cícha zužitkoval ze vzduchu přesnou přihrávku Kukala a Kolín znovu odskočil. Kladno se ovšem nevzdávalo a dvakrát udeřilo. Během pouhých 12 vteřin ovšem završili své hattricky Chyba a Cícha. Kolín v závěru trochu polevil a ještě dvakrát inkasoval. Na konečných 11:7 pro Pitbully tak pečetil Novotný.

Kolín se po dvou důležitých výhrách posunul na 3. místo v tabulce a drží kontakt s čelem soutěže.

PHaSČ přebor mužů

V mužském B týmu dostávají kromě zkušených hráčů prostor i junioři, aby nakoukli do mužského florbalu a zvykli si na jiné tempo a styl hry, než je běžné u mládežnických soutěží.

V zápase proti FBC VŠTJ Ekonom Praha exceloval zejména juniorský gólman Lukáš Mareš, který jistě a sebevědomě ukázal, že mu nebude dělat problém ani přechod do mužů. Zápas skončil těsnou výhrou kolínských hráčů 6:5, když útok režírovali zejména Reithar (3 góly a 2 asistence) a Cícha (1 gól a 2 asistence). Vítěznou branku ovšem trefil v poslední minutě fenomenální střelou z úhlu přímo do šibenice Brož. Ve druhém utkání, v bitvě rezervních týmů, prohrál Kolín s SK Florbal Benešov B, když celý zápas byl výsledkově velmi vyrovnaný a kolínští hráči nevyužili několik slibných příležitostí na navýšení skóre ve svůj prospěch a Benešov ze svých akcí tvrdě trestal.

Ilustrační foto
Kolíňáci budou hájit české barvy

4. liga žen 3+1

Ženský tým FBC Pitbulls Kolín: Pitbullky zatím v letošní sezóně potvrzuje skvělou formu. A kvalitu ukázaly Pitbullky i na třetím turnaji. Ve vyrovnané bitvě s Panthers Praha C sice kolínské hráčky těsně o branku prohrály, ale zápasy s týmy FBK FatPipe Vosy Praha a Tatran Střešovice C už Kolín ovládl a připsal si do tabulky dalších 6 bodů za 2 výhry. „I pro letošní sezónu jsme ženy přihlásili do nové ligy 3+1, zápasy jsou atraktivní, akční, hráčky jsou hodně v pohybu a na balónku a pomáhá jim to rychleji individuálně růst. Navíc jsme do týmu zapojili i holky, které v minulé sezóně ještě hrály za dorostenky a skvěle zapadly do sestavy,“ dodal kolínský trenér Petr Cícha.

3. liga juniorů

Junioři zatím i přes velký potenciál podávají nevyrovnané výkony. V posledním ligovém kole si nejdříve hravě poradili 7:1 s týmem Florbalová akademie MB, ale následně i přes skvělý vstup do zápasu a vedení 3:0 nad týmem FBK Fat Pipe Vosy Praha přišla prohra 5:8. Přesto je celkově v juniorském týmu řada výrazných osobností, ale stále ještě chybí krůček, aby byli i platnými členy také mužského A týmu, podobně jako dříve Jan Novotný nebo nyní Jan Janeček, který zúročil zkušenosti z „áčka“ a připsal si v těchto dvou zápasech 6 kanadských bodů za 4 branky a 2 asistence.

2. liga dorostenců

Dorostenci si po postupu do vyšší ligy zvykají na jiné tempo soutěže a musí nahradit odchod několika zkušených hráčů do juniorské kategorie. Ambiciózní Technology Florbal MB White nedal kolínským mladíkům šanci, ale i přes prohru Pitbullové zvedli hlavu a ve druhém zápase s velmi silným zucastnise.cz Tatran Střešovice ukázali bojovnost a kvalitu a až do posledních vteřin zápasu se rvali o body. Sice to nakonec o jednu branku nestačilo, ale byl to velmi nadějný herní projev, který je potřeba přenést do dalších utkání.

2. liga dorostenek

Dorostenky po předchozí rozjezdové sezóně nabraly tempo a předvádí pohledné výkony. Na výhru nad Kutnou Horou v předchozím kole navázaly Pitbullačky výhrou 7:5 nad silným týmem TJ Sokol Královské Vinohrady. Ve druhém utkání proti družstvu Kanonýři Kladno sice kolínské hráčky tvořily hru a udávaly rytmus utkání, ale slabší koncovka dala soupeřkám šanci, kterou využily a v závěru zápasu šťastně otočily skóre na 4:3.

Liga starších žáků

Starší žáci i přes relativně mladý tým bojují v každém zápase o body a nejinak tomu bylo i na posledním turnaji. Svěřenci Vlastimila Hypeše sice do turnaje nevstoupili dobře a dvakrát těsně prohráli, ale v závěrečném zápase podali kompaktní výkon a zvítězili 4:2 nad Florbal Neratovice. V 72členné soutěži se kolínští starší žáci pohybují přesně v polovině, ale do další části sezóny lze čekat další postup vzhůru.

Liga mladších žáků

Mladší žáci letos pod novým trenérem Jaroslavem Hlavatým navazují i přes obměněný kádr na slibné výkony z minulého roku. V úvodním zápase čtvrtého kola sice Pitbulláčci nestačili na DDM Horní Počernice ORKA, ale výhrou nad tradičně silným OpenCamps Tatran Střešovice a výhrou nad šikovným pražským družstvem ACEMA Sparta Praha YELLOW si kolínští hráči vybojovali cenný bronz.

Liga elévů 3+1

Elévové zatím drží vyrovnanou bilanci výher a proher, ale celkově u nejmenších dětí nejsou výsledky tolik důležité, především jde o dobrý pocit ze hry. V posledním turnaji ovládli Pitbulláčkové skupinu, když porazili týmy FBC Draci Říčany modří a OLYMP FLORBAL Perseus. Ve finále sice nestačili na FC Bučis Team Black, ale celkově výborné zápasy a stříbro z turnaje. (pc)

Ilustrační foto
Kolín nezachytil start utkání, pak kupil další chyby