Kouřim – Hero Team 3:2

„Do zápasu jsme vstoupili dobře. Dařilo se nám kombinovat a soupeře jsme přitlačili k jejich brance. Hero Kolín hrozilo pouze z rychlých protiútoků. Druhý poločas nebyl z naší strany vůbec dobrý. Vázla kombinace a sami jsme se dostávali pod tlak. S výsledkem jsme určitě spokojeni, ale předvedená hra nebyla nic moc. V tom se musíme určitě zlepšit," řekl brankář Kouřimi Lukáš Havránek.

„Na našem týmu bylo vidět další zlepšení a to hlavně 
v přechodové části, ale i přesto máme ještě dost věcí, které musíme zlepšit," uvedl Ondrej Chaloupka.

Branky: Ružinský, Keltner, Novák – Kareta, Belza. Poločas: 3:1.
Kouřim: L. Havránek – Aubrecht, Burian, M. Havránek, Keltner, Macháček, Novák, Ružinský, Světnička.
Hero: Bláža – Belza, Dedek, Eliáš, Chaloupka, Kareta, Rak, Sklenařík, Vinklát, Vodička, Polívka.

Play or Die – Borky liga 1:4

„V utkání, které mělo zejména v prvním poločase vysoké nasazení i kvalitu, jsme narazili na velice kompaktní a technicky vybavený tým. Od začátku bylo patrné, v čem jsou kvality obou mužstev, kdy nás soupeř technicky předčil, ale my ještě měli síly k naší bojovné a obětavé hře. Výkon obou gólmanů 
v první půli gradoval každou vteřinou a chvílemi až neuvěřitelnými zákroky nás držel gólman Černý. Na druhé straně vychytal dvakrát tváří 
v tvář Kovaříka výborně chytající Cimpl. V druhém poločase už bylo patrné, kam se misky vah převáží a i přes naději, kterou jsme gólem na 1:2 vykřesali, nám soupeř uštědřil lekci z produktivity. Za náš celek bych chtěl opět vyzvednout výkon brankáře Černého. Myslím, že jasného aspiranta na první ligu jsme dnes alespoň potrápili. Do dalších zápasů se musíme zlepšit především v produktivitě a zase se vrátit na vítěznou vlnu," konstatoval vedoucí Play or Die Jakub Havrilko.

„Sehráli jsme velmi kvalitní utkání. Za domácí se předvedl velmi dobrým výkonem brankář Černý. Za nás v prvním poločase Marek Cimpl, který pochytal řadu šancí domácích. Poločas skončil 0:1, kdy se trefil po přihrávce Matěje Linharta Štěpán Urban. Ve druhém poločase si stoupl do naší brány Adam Knap, který chytil také řadu tutovek. Ten ale jednou inkasoval a domácí snižovali na 1:2. 
V závěru se ještě prosadil v našem dresu Jakub Hradílek a David Vraný, který uzavřel konečné skóre na 1:4. Za domácí bych vyzvedl gólmana Černého a útočníka Kovaříka," uvedl vedoucí Borky ligy Jiří Gač.

Branky: Mokrý – Linhart, Vraný, Urban, Hradílek. Poločas: 0:1.
Play or Die: Černý – Borský, Brant, Havrilko, Kovařík, Mottajčík, Roth, Stempák, Svoboda, Teplý, Vlasák, Mokrý.
Borky liga: Cimpl – Knap, Hanuš, Linhart, Hradílek, Pasker, Puk, Tománek, Urban, Vraný, Tafel.

Kutná Hora – Nučice 3:4

„Přijeli jsme na palubovku týmu, který letos nezískal ještě ani bod a z naší hry bylo vidět, že jsme soupeře podcenili. Hráči z Kutné Hory nám byli více než vyrovnaným soupeřem, nad vodou je držel hlavně výbornými zákroky gólman, který většinu zápasu odchytal se zraněnou rukou," podotkl vedoucí Nučic Jan Vedral.

„První branku vstřelil Kubalík po samostatném úniku. Naši druhou branku vstřelil Miňovský, který prostřelil gólmana. Do konce prvního poločasu se však soupeři podařilo srovnat na 2:2. Ve druhém poločase jsme hráli stále do plných a nemohli se prosadit. Zlom nastal až sedm minut před koncem, kdy jsme se dvěma slepenými góly dostali do vedení a zápas kontrolovali. Minutu před koncem nás trochu rozhodil kuriózní vlastní brankou Tomáš Krutský, ale zápas jsme nakonec dovedli do vítězného konce," oddechl si Vedral.

Branky: Pašiak 2, vlastní – Kubalík 2, Janouch, Miňovský. Poločas: 2:2.
Nučice: T. Krutský – Pačes, Chromý, Jelínek, Vedral, Kubalík, Janouch, Šulc, Miňovský.

SKP Kolín „B" – Libodřice 7:5

„Od začátku se oba týmy oťukávaly, pak jsme však vstřelili dva slepené góly a měli další šance. Hosty ale držel výborný brankář. Téměř celý zápas jsme hru kontrolovali a i díky třígólovému Hovorkovi jsme zvítězili 7:5. Děkuji všem hráčům, kteří se zúčastnili a doufám, že v příštím kole potrápíme hráče 
z Borky ligy," uvedl vedoucí kolínského béčka Petr Kloboučník.

„V dalším utkání nás čekal soupeř SKP Kolín B. Věděli jsme, že to nebude lehké utkání, protože se jedná o velmi zkušený tým. Úvod utkání byl z obou stran opatrný. První branku vstřelil domácí tým po naší chybě v obraně. Kombinační hra domácích nám dělala místy velké problémy. Poločas skončil výsledkem 4:2. Zkraje druhého poločasu se nám podařilo skórovat z rohového kopu a rázem jsme byli v kontaktu. Avšak tyto naděje srazily dva slepené góly domácích. Nám se už jen podařilo kosmeticky upravit skóre na konečných 7:5," uvedl vedoucí Libodřic Marek Hovorka.

Branky: T. Hovorka 3, Pěkný, Šourek, Škopek, J. Hovorka – Hrstka 4, Mikeš. Poločas: 4:2.
SKP Kolín B: Pluhař – J. Hovorka, T. Hovorka, Kloboučník, Pěkný, Soukup, Škopek, Šourek, Šváb, Velčovský.
Libodřice: Kopecký – M. Hovorka, Hrstka, Lanc, Mikeš, Müller, Pohanka.

Statistika

Pořadí: 1. Borky liga 9, 2. SKP Kolín B 9, 3. Nučice 6, 4. Kouřim 6, 5. Play or Die 4, 6. Libodřice 1, 7. Kutná Hora 0, 8. Hero Team Kolín 0.
Program 4. kola, sobota: Nučice – Play or Die (18, hala Sázava), Hero Team Kolín – Kutná Hora (19, 5. ZŠ), Borky liga – SKP Kolín B (20, 5. ZŠ), neděle: Libodřice – Kouřim (18.30, Stap bar).