„Tento zápas byl pro naše setrvání v divizní futsalové soutěži velmi důležitý. Jen vítězství nás nechávalo v klidu před sestupovými problémy. Bohužel se nám to díky několika skutečnostem nepodařilo a navíc další adept na sestup dokázal porazit první Kadaň, takže už jsme v sestupovém pásmu. Navíc nás v pátek čeká cesta právě do Kadaně, která bojuje o postup do druhé ligy," uvedl hrající trenér SKP Kolín Michal Škopek.

„Zápas jsme začali velmi špatně, nekoncentrovaně a soupeři jsme dovolili hned v úvodu zápasu tři možnosti ke skórování. Naštěstí se mu to nepodařilo, ale v 6. minutě již ano. Zápas, který byl plný zvratů a napětí, jsme nakonec dokázali otočit a do poločasové přestávky šli již s vedením o jednu branku. Ještě pět minut před koncem zápasu jsme vedli 6:5 a já věřil, že zápas dokážeme dovést do vítězství. Jenže přišlo velmi přísné, zbytečné, překvapivé a hodně diskutovatelné vyloučení kapitána Slezáka. Soupeř vyrovnal, protože měl výhodu početní přesilovky hráčů," podotkl Škopek.

Zároveň si postěžoval na výkon dvojice rozhodčích. „Následně přišel faul na našeho Navrátila. Rozhodčí nepískl šestý akumulovaný faul pro nás, ale naopak pískl faul za pět vteřin proti nám. Pak následovala od našich hráčů kritika směrem na rozhodčího, který tento moment odměnil třemi žlutými kartami. Dalo by se konstatovat, že se mu zápas vymykal z kontroly. Přišel akumulovaný faul a hosté měli možnost zahrávat přímý trestný kop, z něhož až po dorážce dali vedoucí gól. Jenže ten neměl platit, neboť při jeho provedení došlo k jasnému porušení pravidel hry a to tak, že hráč, který tento kop prováděl, nezvedl ruku a tím tak nebylo patrno, kdo kop provede a rozhodčí tuto skutečno přehlédl a gól nesprávně uznal," konstatoval Škopek.

Toto rozhodnutí neusnesl kolínský gólman Černý a pokusil si pravidla vyříkat s rozhodčím ručně. Po uklidnění situace byl vyloučený a domácí šli opět do oslabení. To hosté opět využili a dali vítězný gól. „A to nemluvím o čtvrtém gólu, který padl po nastřelení ruky hostujícího hráče, který tak nasměřoval míč spoluhráči a ten v pohodě uklidil míč do naší branky. Měla se pískat ruka. Být to v útočném pásmu, všichni by požadovali za takovou ruku penaltu. Na druhou stranu je potřeba uznat, že přes všechny tyto skutečnosti nejsme v ideálním rozpoložení a to především po psychické stránce, kdy se hráčům nedaří, tak jako v loňském roce," dodal Škopek.

Kolín díky porážce klesl na předposlední jedenácté místo. O další body bude bojovat v pátek 27. února na palubovce druhé Kadaně. Tu dokázal v prvním vzájemném měření sil porazit. Třeba se bude historie opakovat…

Branky: Škopek 2, Navrátil 2, Slezák, Šváb. Poločas: 4:3.
Sestava: Černý – Škopek, Seifert, Šváb, Marek – Slezák, Navrátil, Kovařík.