V jejím dresu nastupují také dva hráči, kteří ještě v loňské sezoně hráli za Kolín – Rahsaan Ames a Chadwick Barnes. Už z tohoto hlediska to bude divácky atraktivní duel.
V minulém kole Ostrava přehrála Chomutov 85:56. Jejím nejužitečnějším hráčem byl s validitou 22 Rahsaan Ames. Nejlepším střelcem se stal Martin Gniadek, který zaznamenal 14 bodů.

Oba soupeři se spolu střetli ve třetím kole, kdy Kolín na palubovce Ostravy prohrál 68:75. Nejlepším kolínským střelcem byl Demarius Bolds, který nasázel 21 bodů, k nimž přidal 8 doskoků. Stanislav Zuzák zaznamenal 15 bodů a 7 doskoků. Na straně soupeře se nejvíce dařilo Wilsonovi, který si připsal 23 bodů a 16 doskoků. Rahsaan Ames se na vítězství Ostravy podílel 11 body, 7 asistencemi a 5 doskoky.

„Ostrava má letos dobré výsledky. V tabulce je na druhém místě. To nic nemění na našem cíli, kterým je vítězství. Jsme odhodláni udělat pro úspěch vše. O výhru budeme bojovat," hlásí před utkání trenér Kolína Predrag Benáček. „Nebude to ale jednoduché utkání. Liga je letos hodně vyrovnaná. Každý může porazit každého, samozřejmě kromě Nymburka," dodal Benáček.

Utkání mezi čtvrtým Kolínem a druhou Ostravou začíná v 17.45 hodin.

(Jana Kubartová)