Mezi těmito soupeři se opět potvrdilo, jak je důležité domácí prostředí. Byl to osmý vzájemný zápas v letošní sezoně a téměř pokaždé to byl propadák pro hosty. „Věřím, že zlomíme letošní prokletí proher v Opavě, kde jsme nedokázali zvítězit. Pouze v prvním utkání jsme byli více konkurence schopní. Věřím, že se k tomu vrátíme,“ přeje si trenér Kolína Miroslav Sodoma.

„Od začátku sezony jsme podceňováni, proto teď chceme všem dokázat, že i Kolín se může propracovat až do finále Kooperativa NBL a že druhé místo v Českém poháru nebyla jen náhoda a souhra okolností. Čeká nás zajisté velmi náročné utkání, ve kterém jsme ovšem připraveni odevzdat maximum a já věřím, že nás všechny čeká velmi napínavá bitva,“ připojil se kolínský asistent Filip Rytina.

Čtvrté utkání semifinále NBL BC Kolín - Opava (108:84).
Kolín deklasoval Opavu a vynutil si rozhodující pátý duel

S tím však nesouhlasí druhá strana. „V Opavě máme svoji halu, svoje koše, svoje fanoušky a bude to něco jiného. Navážeme na první dva zápasy série. Máme výhodu domácího prostředí, abychom tuhle sérii zvládli. Věřím v to,“ zdůraznil Petr Bohačík.

Kolínští hráči se tak pokusí o malý zázrak v podobě postupu do finále Kooperativa NBL v pondělním duelu na palubovce Opavy, který začíná netradičně ve 14.45 hodin před kamerami ČT Sport.

Třetí utkání semifinálové série NBL BC Kolín - Opava (79:67).
Kolín odvrátil první mečbol. V pátek může stav srovnat