„Byli jsme po celý zápas lepší. Je dobře, že jsme zvítězili a že se v dobrém světle ukázali mladíci Dlugoš a Novotný. Jsme rádi, že i nadále zůstáváme v boji o devátou pozici,“ potěšilo trenéra Kolína Pavla Beneše.

Kolín od začátku soupeře přehrával. Brzy si vypravoval dvouciferný náskok. O ten přišel až ve čtvrté čtvrtině, kdy se Ostrava dotáhla na rozdíl pěti bodů. Kolín ale proti Ostravě drželi nad vodou mladíci Dlugoš a Novotný. Těm se dařilo zejména z tříbodové vzdálenosti.

„My jsme si přijeli do Kolína zahrát přátelské utkání, tak to alespoň vypadalo v prvním poločase. Ten jsme odchodili. Nebyla tam energie ani žádná snaha. V poločase jsme si v šatně něco řekli a chlapci trošku zlepšili obranu a začali víc běhat. A když jsme se dostali na nějakých osm bodů, tak jsme udělali pár stupidních chyb a Kolín nám zase odskočil. Nicméně jsme dál bojovali, ale když jsme to skoro dotáhli, tak se ty mrtvé balóny odrazily ke Kolínu. Tomu se pak podařilo vždy najít kluky na trojce . Dnes nás porazili Novotný a Dlugoš,“ řekl trenér Ostravy Dušan Medvecký.

Oběma družstvům chyběly opory. Na druhou stranu dostali příležitost mladší hráči, nebo hráči, kteří tolik nehrají. A právě ti duel rozhodli.

„Pro nás dobrá a dost možná i povinná výhra před předkolem play-off, abychom se udrželi v nějaké formě. Myslím, že v prvním poločase se nám dařilo více, ve druhém jsme udělali pár chyb a skóre šlo asi na rozdíl osmi bodů, ale nakonec jsme byli v koncovce lepší i šťastnější,“ řekl nejlepší hráč utkání a autor 20 bodů Theodor Dlugoš.

Body: Novotný 21, Dlugoš 20, Machač 19, Číž 13, Thompson 8, Šoula 6, Bratčenkov 2 – Bažant 20, Boggs 14, Nábělek 11, Barham 10, Zaharijevic 8, Svoboda 6, Alleyn 4, Stanojevič 4. Rozhodčí: Baloun, Salvetr, Jedlička. Střelba za 2 body: 29/15:48/30. Trojky: 33/15:15/4. TH: 19/14:9/5. Doskoky: 33:34. Chyby: 15:18. Diváků: 508. Čtvrtiny: 22:10, 18:15, 25:25, 24:27. Hráč utkání: Dlugoš Theodor (Kolín).