Nejprve byl na programu závod SM60 a VzPu40.

Lukáši Novotnému se v první disciplíně opět dařilo a výkon 588 bodů mu vynesl celkové druhé místo mezi dorostenci. I Jiří Mejda skončil v bodované patnáctce, ziskem 571 bodu obsadil třinácté místo.

Mezi dorostenkami se i Barbora Hájková devátým místem za výkon 574 dostala do bodované patnáctky. Klid a víru v sebe sama hledá Denisa Vadinská. Po výborném vstupu do sezony se trápí a výkon 555 bodů byl na její poměry hodně slabý.

Tréninkové manko se projevilo i na výkonu Terezy Novotné, která dosáhla na podprůměrných 540 bodů.

„Věříme, že další tréninkové dávky obě holky posunou v příštích týdnech na vyšší výkony,“ uvedl trenér Tomáš Zmátlo.

V závodu VzPu40 procházeli všichni střelci doslova očistcem. Rozpálená střecha a špatně větratelné prostory si vybíraly svoje oběti. Naštěstí kolínští střelci se s tím vyrovnali.

Zejména obě dorostenky udělaly trenérům radost, protože i v těžkých podmínkách si vystřílely osobáky a obě bodovaly.

Barbora Hájková dala 398,6 bodů a obsadila sedmé místo. Denisa Vadinská vystřílela 396,6 bodů a sáhla si na deváté umístění.

Mezi dorostenci nastřílel Lukáš Novotný průměrných 398,6 bodu a bylo z toho bodované páté místo. Jiří Mejda se s tím vyloženě pral. Ziskem 362,1 bod skončil v poli poražených. „Čtyřiadvacáté místo nepatří mezi výsledky, s kterými bych se chtěl chlubit,“ posteskl si Mejda mladší.

Druhý den byl na programu třípolohový závod SM3x20.

Lukáš Novotný tentokrát hranici 550 bodů nepřekonal a byl z toho nejhorší výsledek sezony, přesto bodované páté místo. Jiří Mejda dosáhl na 512 bodů a obsadil nebodované čtrnácté místo.

Barbora Hájková se naopak přiblížila ke svému osobáku a s výkonem 542 body skončila devátá. Denisa Vadinská dosáhla výkonem 526 bodů na dvanáctou pozici. 

(Miloš Novotný)