Ve výborných výkonech pokračoval Jiří Novák a dojel si pro bronz. V celkovém pořadí mu patří dokonce pozice druhá. „Jirka podal opět velmi dobrý výkon a konečně mu i přálo štěstí, kdy se v posledním kole posunul na třetí místo díky defektu Milana Spěšného. Nicméně celá sezona byla z jeho strany velmi dobrá, čtyřikrát stál v poháru na stupních vítězů a stal se velkou posilou týmu," je spokojený manažer týmu Jan Slavíček.

Technické problémy zbrzdily na startu v Koutech Filipa Eberla, dojet špičku závodu se mu již nepovedlo a bylo z toho 9. místo. Příčku za ním projel cílem Tomáš Paprstka. „Ten prokazuje stabilní formu, zadaptoval se v elitní kategorii a tomu odpovídá i celkově páté místo a první mezi jezdci do 23 let. „Filip pomýšlel v poháru určitě výše než na celkově osmou pozici, ale občas doplatil na technické problémy a výrazně ho zbrzdil pád a zranění," podotkl Slavíček.

Velmi slušně vyšel závěrečný pohár juniorům Vítu Řehákovi a Danielu Lukešovi, i když na medaile to nestačilo. „První tři junioři jsou dál, ale pro Víťu je čtvrté místo úspěchem, od Dana, který skončil pátý, jsem čekal trochu víc tady i celkově," uvedl Slavíček.

Oba příští rok postoupí o kategorii výše a  nahradit by je na předních pozicích mohl Václav Vomáčko. „Ten udělal od kadetů velký pokrok a doufám, že se bude posunovat dál. Jezdí výborně na silnici i na biku a v příští sezoně by mohl bojovat o stupně vítězů a reprezentaci," vidí tuhle kategorii Jan Slavíček.

Celou sezonu prokazovalo výbornou formu trio kadetek Czeczinkarová, Březinová, Vaníčková a celkově 1. 2. a 4. místo jsou toho dokladem. „Doufám, že budou chtít sportovat i nadále a vydrží i do starších kategorií," přeje si Jan Slavíček.

Žádné převratné výsledky nepřinesli letos kadeti. Prvoročáci Křížek s Kuntem se teprve rozkoukávali a druhoročáci, ti úplně vyhořeli. „Pochvalu z mladých nadějí zaslouží Jonáš Březina, který se lepší závod o závodu. Získal bronz na mistrovství republiky, v Koutech byl ve spurtu stříbrný, jen kousek od vítězství," objasnil Slavíček.

Navíc Remerx-Merida Team Kolín obhájil předchozí dvě vítězství v celkovém hodnocení a získal tak pohárový hatttrick. „To vnímám jako velmi důležité. Máme kvalitní závodníky v každé kategorii a je to jakési ocenění naší práce, která směřuje napříč celým startovním polem," těší Jana Slavíčka.

Po závodě v Koutech se většina závodního pole přesunula do Ostravy, kde končil Středoevropský pohár. Výsledky na zdejším Chacharovi nebyly úplně skvělé, na stupně vítězů vystoupala pouze Jana Czeczinkarová a Daniel Lukeš, ale celkově rozhodně je čím se pochlubit. Tomáš Paprstka (U23) byl druhý, stejně jako Zuzana Pirzkallová v ženách, Daniel Lukeš zvítězil a Vít Řehák bral stříbro.

A co další týmový plán? „Mládežníci budou mít trochu odpočinek a začnou se chystat na cyklokrosy, Tomáše Paprstku, Jiřího Nováka a možná i Zuzanu Pirzkallovou čeká vrchol sezony, mistrovství světa, které se letos jede v Rakousku," nastínil Jan Slavíček.