Kutná Hora – Butabi 5:3

Jestliže chtělo Butabi pomýšlet na zisk titulu, muselo vyhrát. Místo toho pro ně přišel šok. Na půdě posledního týmu prohrálo.

„Chtěli jsme zvítězit a příští týden si zahrát o titul. Co se ale stalo v prvním poločase, jsem za celou futsalovou kariéru nezažil. Vybrat si tolik smůly během 25 minut snad ani nejde. Po rozpačitém začátku jsme postupem času převzali otěže hry a vyprodukovávali si jednu šanci za druhou. Nicméně domácí brankář podal fantastický výkon a navíc měl dobře postavenou branku. Třeba v prvním poločase jsme pětkrát nastřelili brankovou konstrukci,“ posteskl si vedoucí Věšáku Libor Křelina.

Velká změna nepřišla ani po změně stran. Věšák se trápil, naopak domácí hráči byli jako polití živou vodou.

„V druhém poločase jsme chtěli pokračovat v aktivní hře a přidat další branky. Domácí byli ale proti a výrazně zlepšeným výkonem nám dělali problémy. Ještě jsme vedli 3:2, pak nám však došel kyslík a byla na nás vidět únava. Prohra nás hodně mrzí, jelikož jsme přišli o šanci bojovat v posledním kole o titul,“ dodal Křelina.

Branky: Vokoun, Havlíček, Jeřábek, Vojtíšek, Piskač – Lev, Kasal, Kopáček. Poločas: 0:1.
Butabi: Dejmek – Jirkovský, Kasal, Lev, Kopáček, Křelina Libor, Křelina Lukáš.

Borky liga – Přelouč 5:7

Přelouč věděla, že když vyhraje, stane se mistrem letošní sezony. A to se také stalo. Borky liga s favoritem držela krok, na body ale nedosáhla.

„Proti Přelouči jsme vstoupili se snahou odčinit debakl s předchozího vzájemného střetnutí, ale hosté byli favoritem, protože jsme nebyli v plné sestavě a oni navíc hráli s vidinou, že když zvítězí, tak budou mistry,“ uvedl brankář Borky ligy Marek Cimpl.

Borky liga měla famózní vstup do utkání. Během chvíle si vypracovala tříbrankový náskok, navíc neproměnila penaltu.
Pak si Přelouč vzala oddechový čas, což ji nakoplo a domácí položilo.

„Soupeř začal hrát lépe a důrazněji a vyrovnal. V druhé půli už soupeř trestal naše chyby. I přes prohru musím tým pochválit, protože jsme odehráli dobré utkání s kvalitním soupeřem. Škoda, že jsme neudrželi v první půli vedení déle, průběh mohl být jiný,“ podotkl Cimpl.

Branky: Homba 2, Váňa 2, Mbemba – Janecký 4, Rokyta, Pokorný, Novák. Poločas: 3:3.
Borky liga: Cimpl – Hanuš, Homba, Javůrek, Křížek, Mbemba, Váňa, Vraný.

Řečany – Krampol 6:4

Kolínský Krampol v průběhu zápasu prohrával již 4:1, dokázal však snížit na rozdíl jednoho gólu. V dramatické koncovce na body ale nedosáhl.

„První poločas patřil domácím, ale my dokázali uhrát nadějný výsledek pro druhou půlku. Druhý poločas byl značně vyrovnanější. My však mnohdy naše dobře vypadající šance nedokázali dotáhnout do gólového konce. Necelé dvě minuty před koncem za stavu 5:4 jsme se odhodlali ke hře bez brankáře, dokázali si vytvořit dvě zajímavé možnosti, ovšem bez brankového efektu. A tak v poslední sekundě domácí brankář trefil naší opuštěnou svatyni a ukončil zajímavý duel. Našim hráčům bych chtěl poděkovat za pěkný výkon proti silným Řečanům,“ řekl brankář Krampolu Denis Jeřábek.

Branky: Rozsévač 2, Loužil, M. Tichý, Živný, Ludvíček – Biško, Hejduk, M. Kesner, Dvořák. Poločas: 2:1.
Krampol: Jeřábek – Biško, Dvořák, Kubizňák, Hejduk, Pechar, M. Kesner.

Pořadí: 1. Přelouč 26, 2. Řečany 22, 3. Butabi 21, 4. Krampol 13, 5. Borky liga 11, 6. Kutná Hora 9, 7. Chvaletice 7.
Program 14. kola, sobota: Krampol – Borky liga (19, Stap bar), neděle: Chvaletice – Řečany (16), Butabi – Přelouč (18.30), volno – Kutná Hora.